Punt divers

L'Ajuntament de Sort demana a la Diputació de Lleida millores urgents per a la carretera de la vall d'Àssua

L'alcalde de Sort, Agustí López, ha fet arribar una carta al president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, en la que demana millores urgents en el ferm de la carretera L-5223. Segons López el grau de deteriorament és 'innacceptable' i representa un perill que pot arribar a causar algun accident. En punts d'aquesta carretera el ferm cedeix, apareixen sots, esquerdes i desnivells de fins a 20 centímetres. L'alcalde ha demanat a la Diputació que efectuï amb caràcter d'urgència una repavimentació dels punts més perillosos i que encarregui un estudi geològic dels problemes existents. Aquesta via és un perill per a conductors, motoristes i el transport escolar, segons López.

A més dels riscos per a les persones, la dificultat que aquests punts representen per a les màquines llevaneus en el desenvolupament de la seva feina és important. Segons l'alcalde de Sort els esglaons que apareixen periòdicament a la carretera són causats per moviments de masses rocoses d'una certa profunditat i moviments d'aigua. La solució passaria pel drenatge de les aigües o la construcció d'un mir de contenció. Per aquest fet demana una diagnosi geològica. La L-5223 presenta des de fa anys deficiències en el paviment. Porta des del fons de la Vall d'Àssua fins al nucli de Llessui. Agustí López, alcalde de Sort i diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, ha presentat una proposta de resolució al Parlament en la que insta al Govern a estudiar amb la Diputació de Lleida els acords que corresponguin per arribar a la cessió de la carretera L-5223, d'accés a Llessui, a la Generalitat de Catalunya. López creu que aquest fet ajudaria a fer una gestió més econòmica i més eficient de la gestió d'aquesta via. López recorda que al Pallars Sobirà hi ha cinc administracions públiques que gestionen carreteres, i per tant en netegen la neu a l'hivern, el Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal i els 15 ajuntaments de la comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.