Punt divers

Les Borges Blanques instal·larà plaques solars als dos pavellons firals i al col·legi públic

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat les bases per adjudicar la instal·lació de panells solars als pavellons poliesportiu i de l'Oli i al col·legi públic Joan XXIII de la localitat. El projecte, pressupostat en 463.000 euros, comportarà la instal·lació en les teulades d'aquests equipaments d'una superfície de prop de 5.000 metres quadrats de plaques. La potència instal·lada -120 KW- generarà una facturació d'energia xifrada en 75.000 euros anuals, més de la tercera part del cost del consum elèctric de la xarxa pública i dels edificis municipals de la població. Amb aquest projecte les Borges Blanques es situa entre els municipis catalans amb major capacitat d'autoproducció d'energia.

El projecte compta amb una aportació de 110.000 euros per part del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local. La intenció de l'equip de govern, segons ha manifestat l'alcalde Miquel Àngel Estradé, passa per acabar la legislatura 'havent efectuat la inversió necessària per tal de fer possible la instal·lació de panells fotovoltaics en els diversos edificis municipals que alhora que incrementin la potència instal·lada puguin produir energia elèctrica per valor de 105.000 euros anuals', és a dir assolir la meitat del total de la despesa originada pel consum elèctric de la xarxa i dels equipaments públics.  Un cop el consistori hagi assolit aquest objectiu, a més d'incrementar la capacitat financera i treure profit econòmic de les teulades dels seus edificis, l'ajuntament de les Borges Blanques esdevindrà la capital de comarca amb major capacitat d'autoproducció elèctrica i, per tant, la situaran en una bona posició per assolir les màximes quotes de sostenibilitat energètica i ambiental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.