Punt divers

L'ACA inicia la construcció de la depuradora d'Aubèrt, al riu Garona

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat la construcció de la depuradora i els col·lectors en alta d'Aubèrt (Val d'Aran), al riu Garona, una instal·lació dissenyada per tractar un cabal de 130 m3/dia, equivalent a una població de 650 habitants. Aquesta actuació tindrà un cost superior als 433.500 euros, finançats en un 80% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, i finalitzarà en un termini aproximat de cinc mesos. A més, l'ACA construirà 350 metres de col·lectors en alta. La depuradora, que serà compacta amb pretractament, aeració prolongada i nitrificació retornarà les seves aigües al riu Garona contribuint a la millora mediambiental del riu.

A Catalunya hi ha més de 344 depuradores en funcionament, que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Aquestes infraestructures s'emmarquen dins el Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat al juliol del 2006. Quan el PSARU 2005 estigui finalitzat, seran 1.544 les instal·lacions de sanejament en funcionament les quals hauran suposat una inversió total de 1.526 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.