Punt divers

Els estudis d'infermeria compleixen 25 anys a Lleida entrant al Pla Bolonya i preocupats per la precarietat de la feina

L'Escola d'Infermeria de la Universitat de Lleida ha començat aquest dimecres la celebració del seu 25è aniversari obrint el primer curs adaptat al Pla Bolonya, fet que suposa allargar la titulació de 3 a 4 anys i fer un canvi en el model de docència, amb novetats com la divisió en grups petits o la creació d'una assignatura que integrarà els coneixements de totes les altres. La preocupació segueix però en la precarietat de la feina -ofertes de contractes molt curts- malgrat la manca d'infermers a la sanitat pública. Per fer front a la demanda el curs passat es va passar de 75 a 90 places, però enguany més de 200 candidats s'han quedat fora de la titulació.

El rector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha explicat que tot i l'esforç per ampliar places als centres d'ensenyament 'el sistema sanitari té un problema de sostenibilitat pressupostària que fa que no es puguin contractar més professionals d'infermeria'. 25 anys després de començar a Lleida, els estudis d'infermeria s'adapten enguany a l'espai europeu d'educació superior, l'anomenat Pla Bolonya. El fet d'allargar un any els estudis provocarà que el juny de 2012 la Universitat de Lleida no pugui introduir cap promoció d'estudiants al mercat laboral ja que hauran de cursar encara el quart any de la titulació. La meitat dels estudis es faran en la classe magistral, amb tots els alumnes, però l'altra meitat es cursaran amb grups d'unes 25 persones. S'eliminen també els exàmens finals, gràcies a l'avaluació continuada. La directora de l'Escola d'Infermeria, Lluïsa Guitard, ha explicat que 'hi haurà molta més pràctica i un treball integrat de totes les assignatures'. Entre els actes del 25è aniversari de l'Escola d'Infermeria de Lleida en destaquen la celebració del Congrés d'Infermeria Catalana, del 4 al 6 de novembre al campus de Cappont, o les Jornades d'Infermeria Nefrològica Catalana, el 12 de novembre. Cada mes s'oferirà una conferència sobre el món de la infermeria i també es podran visitar dues exposicions sobre els estudis d'infermeria a la capital de Ponent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.