Punt divers

PIMEC recomana a les petites i mitjanes empreses que col·laborin entre elles per trobar noves vies de sortida

La patronal de la Petita i la Mitjana Empresa (PIMEC) recomana als empresaris que treguin profit de la cooperació entre ells i estableixin aliances per trobar noves vies de sortida a la situació econòmica actual. Aquest dimecres la Diputació de Lleida acull una jornada organitzada per PIMEC destinada a mostrar als empresaris lleidatans la manera de buscar col·laboracions entre empreses. L'objectiu és trobar la millor fórmula de cooperació, com la subcontractació, la col·laboració comercial o l'encàrrec de serveis. En la jornada el president de PIMEC Lleida, Rafael Peris, ha lamentat que el problema del finançament encara sigui present entre la petita i mitjana empresa.

El problema de la cooperació entre empreses és, segons l'assessor Josep Lluís Aznar, que 'les empreses no tenen temps per pensar com millorar la gestió amb noves aliances'. Per això, en la jornada d'aquest dimecres, PIMEC ha recomanat mecanismes de col·laboració entre empreses del país, però també de l'exterior, per trobar així vies d'internacionalització.Segons Aznar, cal 'treure profit de la complementarietat de les empreses en funció dels sectors econòmics', unes possibilitats que molts cops 'no es veuen fins que no s'arriba en una crisi'. L'assessor d'empreses en internacionalització ha destacat que a les comarques de Lleida ja existeix molta cooperació en aspectes bàsics, però 'falta temps per reflexionar i organitzar-se internament'. Segons ha explicat Aznar no només la subcontractació de feines de l'empresa pot ajudar, 'sinó que també és molt útil la subcontractació de serveis, com per exemple la gestió de programes d'ajuts i subvencions a empreses especialitzades'. Per la seva banda, el president de PIMEC Lleida, Rafael Peris, ha defensat la internacionalització com 'una de les formes per créixer'. Per això 'PIMEC vol ficar a l'abast eines com aliances i convenis amb empreses del mateix país i estrangeres que et puguin ajudat en mercats internacionals', ha dit.Segons Peris 'encara queda molt recorregut per fer, per sortir de la crisi, 'ja que les ajudes de l'ICO arriben en comptagotes i només s'han adaptat algunes de les mesures proposades', tot i això de moment no es plantegen més mesures de mobilització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.