Punt divers

Unes 200 persones reivindiquen els seus drets laborals i la demanen acabar amb les llistes negres de treballadors

Unes 200 persones s'han manifestat aquest diumenge pels carrers de Sort per reivindicar els seus laborals, la creació de convenis col·lectius per aquells sectors que no en tenen, un sou digne i seguretat a la feina. Majoritàriament tots els manifestants són treballadors de les empreses d'esports d'aventura i de les estacions d'esquí. Els manifestants també han demanat 'la fi de la prepotència d'alguns empresaris del Pallars Sobirà'. Els manifestants han denunciat l'existència de llistes negres de treballadors entre els empresaris i per aquest motiu alguns dels manifestant han recorregut els carrers de Sort amb careta. Denuncien també que molts d'ells treballen sense contracte.

Davant l'absència de sindicats al Pallars Sobirà el col·lectiu de treballadors de les empreses d'esports d'aventura van obrir un punt d'informació de drets laborals amb l'objectiu d'assessorar als treballadors. Aquests manifestants denuncien que 'alguns empresaris utilitzen la coacció i l'abús de poder amb la intenció de mantenir la gent callada i espantada'.Albert Font explica que 'el detonant que ha portat a aquest col·lectiu a manifestar-se és una denuncia penal per part de la societat Gran Pallars, gestora de l'estació d'esquí de Port Ainé acusant-los de vexacions injustes per haver repartit uns fulletons on s'explicaven irregularitats de l'empresa'. Noemí Simaró explica que l'objectiu de la cercavila és unir esforços per aconseguir convenis col·lectius donat que no ni ha al sector dels esports d'aventura i que es puguin reclamar els drets laborals sense por a represàlies per part dels empresaris. Simaró explica que per aquest motiu treballen en la creació d'un sindicat per defensar els seus drets laborals. Simaró denuncia la presència d'una llista negra que els empresaris es passen i diu que si reclames no treballes més. Simaró explica que és una manera de reprimir. A la manifestació s'han pogut llegir pancartes amb lemes com: 'Demanar els nostres drets laborals no es cap delicte', 'Jo, tu, ell treballem sense contracte. Nosaltres, vosaltres ens arrisquem. Ells s'enriqueixen', 'Lleida 2009 onze morts d'accident laboral. Quans morts més per la precarietat?' o 'La llista negra no us hi cap a la llibreta'.Un dels onze morts laborals d'aquest 2009 a la demarcació de Lleida és un monitor de ràfting que es va ofegar a la Noguera Pallaresa mentre portava un grup de clients.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.