Punt divers

Tarragona es planteja la implantació d'un sistema de Bicing semblant al de Barcelona

L'Ajuntament de Tarragona començarà a treballar per implantar un sistema de circulació en bicicleta similar al Bicing, que funciona des de fa dos anys a Barcelona. El pas previ per incorporar aquest servei, però, és ampliar l'oferta de carrils bici a la ciutat, que actualment arriba a 14 quilòmetres. El regidor de Mobilitat, Carles Castillo, ha reconegut que cal augmentar el nombre de carrils bici i que la implantació del Bicing 'és un objectiu a llarg termini'. Una de les idees és que les bicicletes incorporin un petit motor per afrontar les pendents de la ciutat. D'altra banda, el consistori ha instal·lat aquest dimarts una vuitantena d'aparcaments per a bicicletes a diferents punts de la ciutat.

L'Ajuntament de Tarragona calcula que a la ciutat hi ha unes 35.000 bicicletes i l'objectiu és que diàriament se'n utilitzin prop d'un miler. 'Si cada dia sortissin entre 800 i mil bicicletes s'aconseguiria reduir notablement el trànsit de vehicles', ha destacat el regidor d'Esports, José Cosano.Tant per fomentar l'ús de la bicicleta com per implantar un sistema similar al Bicing de Barcelona, el consistori ha reconegut que cal millorar i ampliar l'oferta actual de carrils bici a la ciutat. Cosano ha apuntat que tot i que Tarragona no és una ciutat 'ideal' per pedalejar a causa del grans desnivells, sempre es poden utilitzar les bicicletes elèctriques. En aquest sentit, el regidor s'ha compromès a fer de Tarragona una ciutat on sigui més fàcil utilitzar aquest transport ampliant la xarxa de carrils bici i millorant-ne l'existent. De moment, l'Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest dimarts la instal·lació d'una vuitantena d'aparcaments per a bicicletes a diferents punts de la ciutat, com ara davant dels poliesportius i l'estació de tren. Amb un pressupost de 8.000 euros s'han col·locat deu mòduls amb vuit espais cadascun per estacionar bicicletes. Aquest aparcaments també es poden trobar a la Plaça de Font, al Passeig Sant Antoni, al carrer de les Coques i a la platja de la Savinosa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.