Punt divers

Els consells de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre reben més d'1 MEUR per a programes d'atenció social

Els consells comarcals de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre rebran enguany del Departament d'Acció Social i Ciutadania 1.035.078 euros per desenvolupar programes d'atenció social. Així ho recullen els contractes programa en matèria de serveis socials que, aquest dijous, ha signat el director dels serveis territorials del Departament, Adam Tomàs, amb els presidents comarcals de la Terra Alta, Àngel Ferràs, i la Ribera d'Ebre, Bernat Pellissa. Els contractes programa fixen els eixos estratègics en matèria de serveis socials, les accions concretes que s'impulsaran i el finançament necessari per dur-les a terme.

Es tracta d'actuacions en matèria de transport adaptat; atenció a persones amb disminució o dependència; inclusió social; atenció a la infància i l'adolescència; i integració de les persones immigrants, entre d'altres. Per fer front a totes aquests projectes el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre rebrà aquest any 592.822 euros mentre que la quantitat destinada al Consell Comarcal de la Terra Alta serà de 442.256 euros. En total, els quatre consells comarcal ebrencs i els ajuntaments de Tortosa i Amposta rebran 4.393.775,68 euros. Enguany, segons el Departament, la novetat més destacada és l'increment que han registrat les ajudes destinades a finançar els serveis socials bàsics. Aquests serveis són els que 'han notat més directament l'impacte de la crisi ja que actuen com la primera finestra a la qual s'adreça la ciutadania que es troba amb dificultats'. En aquest sentit, els contractes programa incorporen un ajut d'urgència social per a cada consell, que es distribuirà en base a la seva població, per tal de fer front a aquelles situacions de necessitat de resposta més immediata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.