Punt divers

La Guàrdia Civil intervé 37.001 euros a la Duana de la Farga de Moles

La Guàrdia Civil ha decomissat 37.001 euros en diferents intervencions en vehicles, que circulaven en direcció a Catalunya, al recinte duaner de la Farga de Moles. Amb aquesta intervenció el total de diners intervinguts en el que va d'any s'apropa al milió d'euros, quantitat que només es va superar en l'any 1999 i 2001, però en direcció a territori andorrà. Aquest és l'enèsim decomís de divises des que el govern andorrà va arribar a un acord amb el govern espanyol en referència a la transparència bancària andorrana.

La primera actuació s'ha fet quan efectius de la Guàrdia Civil de la Secció de Especialistes Fiscals de la Duana de la Farga de Moles han inspeccionat un vehicle de la marca Mercedes amb matrícula espanyola conduït per un home de 55 anys de nacionalitat britànica. En l'interior del vehicle s'ha localitzat 12.000 euros.La segona intervenció s'ha donat quan s'ha inspeccionat un vehicle de la marca Ferrari amb matrícula andorrana conduït per un home de 53 anys i resident a Andorra. En aquest vehicle s'han localitzat 15.000 euros.I la última intervenció s'ha fet quan s'inspeccionava un turisme marca Mercedes amb matrícula de Saragossa. Al conductor del vehicle, un home de 81 anys resident a Saragossa, se li han trobat 13.001 euros a l'interior de la jaqueta.Els tres inculpats van poder continuar el viatge amb 1.000 euros cadascú en concepte de mínim de supervivència, la resta dels diners van quedar a disposició de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monedaries del Banc d'Espanya.S'ha de recordar que cada ciutadà que passi per la Duana pot portar fins a 10.000 euros sense estar obligat a declarar-los a les autoritats duaneres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.