Punt divers

Les patronals gironines Pimec i Foeg inicien el procés per integrar-se en una de sola

Les patronals gironines Pimec i la Federació d'Organitzacions Empresarials Gironines (Foeg) han iniciat aquest dimarts el procés que les portarà a integrar-se en una de sola. Durant una reunió mantinguda a la seu de Pimec, s'ha constituït la comissió paritària mixta que gestionarà la unió. La formen els presidents i vicepresidents de les dues patronals, i també hi tenen presència els secretaris. El portaveu de Pimec Girona, Pere Bugés, ha ressaltat que avui les dues entitats ja han posat fil a l'agulla al procés 'en espera que les dues administracions cúpula donin llum verd a l'acord' que derivarà en una sola patronal gironina, on hi haurà representats 30.00 associats, tant directes com indirectes.

'Totes dues patronals estem d'acord en què, seguint la línia marcada per les organitzacions cúpula, l'objectiu comú és el de crear una única patronal de l'empresariat gironí'. Amb aquestes paraules, el portaveu de Pimec Girona ha resumit el resultat de la reunió que han mantingut aquest dimarts les dues organitzacions empresarials gironines.La trobada -la primera d'ençà que es va anunciar la fusió- ha servit per posar fil a l'agulla als tràmits que han d'acabar amb la constitució d'una sola patronal gironina. 'S'ha de tenir clar que el que prima en aquest procés és la defensa de les empreses, que són la raó de ser de les dues organitzacions', ha ressaltat Bugés. De moment, i en espera que tant Foment del Treball com Pimec Catalunya ratifiquin la integració, les dues patronals gironines ja han constituït la comissió paritària mixta que s'encarregarà de tutelar-la. La formen els dos presidents de Pimec Girona i la Foeg, Iñaki Frade i Jordi Comas, i els vicepresidents de les dues patronals (Pere Cornellà, Benet Rovira i Maria Rosa Agustí, per Pimec; i David Hugas, Ernest Plana i Joan Vilalta, per Foeg). A la trobada també hi ha assistit els secretaris de les dues organitzacions.Calendari de treball Apart de resoldre aquestes qüestions més instrumentals, durant la trobada també s'ha posat un calendari de treball sobre la taula. A partir del 14 d'octubre, quan hi haurà la propera reunió, la comissió es trobarà un cop cada quinze dies per anar avançant en la integració. 'S'ha pensat ja en aquest calendari de treball, i també s'ha acordat que, en funció dels punts que calgui tractar, es podran constituir altres comissions de treball específiques', ha ressaltat Bugés.El portaveu de Pimec ha precisat que, de moment, però, no s'ha debatut encara ni el nom de la nova patronal ni els integrants de la seva cúpula directiva. A més, tot i que la intenció és que la unió sigui efectiva a principis del 2010, el calendari no està tancat. 'Es tracta d'un procés complex; esperem que aviat tinguem un acord de màxims que després caldrà materialitzar, però no ens fixem cap data concreta per fer ben fetes les coses', ha ressaltat el portaveu de Pimec.Pere Bugés ha afegit que, en aquesta integració, cap de les dues patronals actuarà 'precipitadament'. Actualment, les dues patronals gironines sumen al voltant de 30.000 associats, tant directes com indirectes. Pimec Girona representa més de 7.000 micro, petites i mitjanes empreses de la demarcació. Per la seva banda, la Foeg compta amb 22.000 associats, la majoria dels quals provenen dels diferents gremis que en formen part.La unió de les dues patronals gironines en una de sola arriba després que, aquest estiu, tant Pimec Catalunya com Foment del Treball també arribessin a un acord per fusionar-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.