Punt divers

El president del consell del Pla d'Urgell creu que un complex carni a Bell-lloc d'Urgell seria primordial per Lleida

El president del consell comarcal del Pla d'Urgell, Joan Reñé, ha assegurat aquest divendres que un complex carni al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell 'seria primordial per poder consolidar un clúster agroalimentari a Lleida'. Segons Reñé, cal potenciar les actuacions que permetin millorar la productivitat i generar valor afegit 'el més ràpid possible, amb la menor despesa possible i aprofitant al màxim els recursos ja existents'. El polígon Vinyes del Mig, que s'ha construït recentment al costat de l'autovia A-II, està presentant actualment l'oferta a diferents sectors empresarials i comercials, i aquesta setmana s'ha anunciat la possibilitat de fer-hi un complex carni.

El president del consell del Pla d'Urgell, Joan Reñé, ha valorat positivament l'anunci fet aquesta setmana per l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell de potenciar un complex carni al nou polígon Vinyes del Mig perquè aquesta proposta 'recull les consideracions exposades en les Jornades de Participació Ciutadana del Pla Director Urbanístic del Pla d'Urgell i, sobretot, perquè seria primordial per a poder consolidar un clúster agroalimentari a Lleida'.Segons Reñé, la ubicació d'un complex carni a la comarca no només donaria sortida a les necessitats del sector ramader de tota la demarcació - el qual depèn actualment i en bona part del trasllat dels caps de bestiar a altres escorxadors situats en indrets fora de la demarcació de Lleida, com és el cas de Vic o Aragó -, sinó que també permetria la concentració d'empreses agroalimentàries, escorxadors i investigació (Universitat de Lleida i Parc Científic i Agroalimentari de Lleida) en un radi proper, la qual cosa facilitaria la investigació en recerca i la seva aplicació pràctica.A més, segons ha afegit Reñé, 'la proposta de Bell-lloc suposaria un estalvi de temps a nivell de tràmits urbanístics i administratius, però, sobretot, un estalvi en inversió pública a fer', fet que el president del consell ha qualificat de transcendental actualment. 'Un estalvi en concepte de redacció de projectes, compra de terrenys, urbanització de terrenys, construcció d'altres infraestructures necessàries com ara subestacions elèctriques, banda ampla, depuradores, etc', ha especificat.'Cal potenciar les actuacions que permetin millorar la productivitat i generar valor afegit el més ràpid possible, amb la menor despesa possible i aprofitant al màxim els recursos ja existents', també ha destacat Reñé.El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha fet aquestes declaracions després de la signatura del conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya per tal de reforçar les actuacions en assessorament agronòmic. A l'acte hi ha assistit el degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, Josep Rofes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.