Punt divers

La Plataforma d'Usuaris de Renfe veu injustificat l'augment de preus de la línia Barcelona-Portbou en els trens nous

La Plataforma d'Usuaris de Renfe ha valorat com a una 'mala notícia' l'increment de preus dels bitllets d'anada i anada i tornada de la línia Barcelona-Portbou que afecta als sis trens nous que s'han posat en marxa aquest dimecres, en considerar que la situació de la línia continua essent 'precària' i encara es pateixen molts retards. L'augment de confort per als passatgers d'aquests trens nous -amb endolls als seients o reposabraços abatibles- no és motiu suficient per augmentar-ne el preu del bitllet i recriminen a Renfe no haver-los informat d'aquesta decisió de forma clara i directa.

'En cap moment se'ns va comunicar de forma clara que aquesta millora del servei suposaria un augment de preu', explica Marian Riembau com a membre de la plataforma. De fet, la companyia ha presentat els sis nous trens sense fer esment de l'increment de tarifes. En el cas del trajecte Barcelona-Girona, per exemple, passarà a ser 35 cèntims més car per aquells passatgers que agafin els trens nous, de la sèrie S-4409. Els abonaments, de moment, no s'han modificat però la plataforma ja preveu que s'apujaran el mes de gener, quan es revisi el seu valor. 'Estem molt disgustats perquè vol dir que si han començat amb el bitllet senzill, ho acabarant fent amb els altres també', apuntava Riembau. És per això que expressaran el seu malestar en la pròxims reunió que hi ha prevista amb representants de Renfe, durant la qual defensaran que el binomi diners i temps ha de ser correlatiu, i per tant no es pot pagar més per un servei més eficient, quan encara s'estan patint retards importants i la línia continua essent 'precària'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.