Punt divers

Els treballadors de SPIE, subcontracta de Dow, decideixen desconvocar la vaga per seguir negociant amb l'empresa

Els treballadors de SPIE Ibérica de Mantenimientos y Montaje SA, empresa subcontractada de Dow Chemical ubicada al polígon químic de la Pobla de Mafumet (Tarragonès), van aprovar divendres passat en assemblea desconvocar les jornades de vaga anunciades per a aquesta setmana i principis de juny, tot i que la decisió no s'ha conegut fins aquest dilluns. Segons han explicat a l'ACN representants de la UGT, sindicat majoritari a SPIE, els treballadors han optat per seguir negociant amb l'empresa les millores salarials i socials que els corresponen per conveni, millores que des del 2008, arran de la crisi, han quedat anul·lades. El sindicat CCOO ha assegurat 'no entendre' el posicionament de la UGT.

Un dels membres de la UGT al comitè d'empresa, José Luis Guerrero, ha concretat que, en l'assemblea, els treballadors van aprovar desconvocar la vaga per 'veure com s'afronta' la negociació de les millores, que volen pactar amb la direcció el més aviat possible. 'Si el diàleg és nul o no va bé, tornarem a convocar mobilitzacions o altres mesures de pressió', ha dit Guerrero, qui ha afegit que els treballadors també demanen a l'empresa que presenti els balanços de comptes. La pròxima reunió entre comitè i direcció està prevista per a aquest dimarts.Per la seva banda, el sindicat CCOO ha manifestat que 'no entén la decisió de la UGT de desconvocar unilateralment la vaga' que havia de començar aquest dilluns, ja que considera que 'encara es mantenen les condicions que l'havien motivat', de 'diàleg nul amb l'empresa' i una conseqüent 'degradació de les condicions de treball'.L'empresa SPIE, on treballen unes 60 persones, havia convocat unes jornades de vaga per a aquests dilluns, dimecres i divendres, i per als pròxims 1, 2, 3 i 4 de juny, amb aturades de deu del matí a dotze del migdia i mobilitzacions a les portes del complex de Dow a la Pobla de Mafumet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.