Punt divers

Localitzen vuit senglars amb triquinosi a l'escorxador d'Horta de Sant Joan

Els serveis veterinaris del sector de la Terra Alta de l'Agència de Protecció de la Salut van detectar el 26 de gener passat una partida de vuit porcs infectats amb 'Trichinella spiralis' a la sala de tractament de caça silvestre ubicada a l'escorxador d'Horta de Sant Joan. Després de confirmar el diagnòstic, va ser destruïda per a evitar la possibilitat d'afectació humana amb triquinosi, segons ha explicat l'Agència de Protecció de la Salut. La triquinosi és una malaltia animal causada per un paràsit que afecta principalment porcs senglars, que es pot transmetre a les persones per ingestió de carn infestada amb larves i pot provocar una afecció greu.

er tal d'evitar el contagi a les persones és necessari que els animals siguin inspeccionats per un veterinari que, entre altres proves, ha de fer una triquinoscopia mitjançant la prova de la digestió de la carn. Aquesta prova és la que s'utilitza als escorxadors per inspeccionar la carn de porc, i és el mètode obligatori, ja que la prova de la visió directa per compressió, que s'utilitzava fins fa poc, està desautoritzat, perquè és molt poc fiable.L'escorxador d'Horta de Sant Joan funciona com a sala de tractament de caça silvestre des de finals de 2005 i és l'única en funcionament a les Terres de l'Ebre. Des de llavors fins a desembre de 2009, s'hi han inspeccionat 512 senglars. Malgrat la recomanació del Departament de Salut que s'inspeccionessin els senglars i altres animals de caça en establiments autoritzats, no es va obrir cap sala de tractament de caça silvestre a les Terres de l'Ebre fins que es va detectar l'existència de senglars infectats per tuberculosi al barranc de la Galera al mes de juny de 2005.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.