Punt divers

Un fals bruixot estafa almenys quatre persones amb problemes econòmics a Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte a Lleida, Side Aboubacar Q., de 26 anys, nascut a Guinea Bissau, per presumpta estafa. Els fets es remunten a finals d'abril quan un empresari que patia problemes econòmics per l'impagament dels seus clients, es va posar en contacte amb un vident com a últim recurs per solucionar la seva situació econòmica. El vident, que tenia una consulta a Lleida, li va explicar que podia resoldre els seus problemes però que calia fer un estudi inicial i un ritual i que tot plegat li costaria uns 63.000 euros. La víctima va denunciar els fets quan va voler abandonar el ritual i el fals vident no li va tornar els 38.000 euros que li havia donat. Hi hauria tres afectats més.

El fals vident va demanar a l'empresari 700 euros per fer un estudi inicial de la situació. Després del fals estudi, l'estafador va demanar 500 euros més a la víctima, en concepte del ritual que havien de dur a terme. Pocs dies després, l'estafador li va exigir que diposités 62.000 euros en dipòsit durant 24 hores, un requisit indispensable, segons ell, per dur a terme el ritual final. Li va assegurar que un cop finalitzat el procés els diners li serien retornats. La víctima va poder aconseguir part d'aquests diners, en total 38.000 euros, i els va lliurar a l'estafador, que aviat li va dir que el temps en dipòsit hauria de ser més llarg. La setmana passada l'empresari, després d'haver lliurat ja aquesta important quantitat econòmica va decidir posar fi als rituals i va trucar al fals vident demanant-li que li retornés els diners. L'estafador, però, va dir que era massa tard perquè els rituals ja havien començat. Finalment la víctima va denunciar els fets als mossos i dijous passat es va muntar un dispositiu policial que va permetre detenir Side Aboubacar Q. durant una nova trobada amb la víctima. Gràcies a la investigació oberta s'han pogut localitzar tres perjudicats més. També hi ha una denúncia per fets similars ocorreguts a Lloret de Mar l'any 2005. La investigació continua oberta i s'estan fent gestions per corroborar si hi ha més persones afectades per aquesta estafa. El detingut passarà demà dimarts a disposició judicial, a Lleida.Els Mossos alerten respecte aquests tipus d'estafes, fetes per persones que es presenten com a vidents o xamans que es publiciten en petits anuncis en premsa o repartint paperets per les bústies. Aquests estafadors es presenten com a experts en màgia negra o vudú, per resoldre tot tipus de problemes. En les seves actuacions utilitzen una escenografia elaborada i, en cas que finalment algun dels seus clients manifesti la voluntat de denunciar-los els amenacen de mals que poden provocar amb els seus poders. Sempre demanen diverses quantitats de diners, al principi assumibles pel client i finalment una de gran, curiosament l'equivalent a 1.000 euros per l'edat del client, per donar el cop final i desaparèixer. Els diners que reben els van enviant ràpidament a altres persones, utilitzen diverses targetes telefòniques i tenen una gran mobilitat entre diferents poblacions per tal d'evitar l'actuació policial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.