Punt divers

Duran veu en el tripartit una fórmula 'exhaurida' i incapaç de crear progrés

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat aquest diumenge que el tripartit és una fórmula 'exhaurida' i incapaç de crear progrés. Duran ha estat l'encarregat de llançar el missatge crític amb el tripartit durant el Consell Nacional conjunt que ha ratificat Artur Mas com a candidat de CiU a les eleccions catalanes. El president d'UDC ha presentat Mas com la persona 'honesta, valenta, inconformista i preparada' que Catalunya necessita per sortir de la crisi i acabar amb el tripartit, una fórmula 'que prioritza l'interès de cada partit per sobre del general'. Duran ha lamentat que els partits minoritaris, especialment ICV, 'frenin el progrés' del país.

Durant el seu discurs, Duran ha recordat que a ell li hagués agradat ser candidat a la Presidència de la Generalitat. 'Catalunya m'ha permès créixer espiritualment i materialment, formar una família, i m'ha permès l'honor de servir-la. Tot sabeu, a més, que m'hagués agradat servir-la al més alt nivell', ha indicat davant més de 600 consellers nacionals de CDC i UDC. Després d'aquesta reflexió, Duran s'ha dedicat a repassar els problemes que el tripartit genera, per ser 'incapaç de lluitar contra la crisi, incapaç de transmetre confiança, incapaç de donar suport a les pimes, als autònoms', amb un pacte on els socialistes són 'ostatges' d'ICV-EUiA i d'ERC tot i que asseguren que són els 'garants de la centralitat'. Al contrari, segons Duran, els 'extrems' manen per sobre de la centralitat dins del tripartit.És aquest Govern 'intervencionista', segons Duran, el que provoca que no hi hagi ni un sector econòmic de Catalunya 'que no visqui angoixat'. 'Només es parla de controls, de multes, de coaccions', ha constatat. I és aquest Govern el que és una 'sucursal' del PSOE amb la complicitat d'ERC, ha afegit. Per això, ha dit, s'accepta un finançament injust i transferències com la de Rodalies, on la Generalitat gairebé podrà només 'inspeccionar la sanitat dels lavabos dels trens'. Davant aquesta realitat, Duran ha demanat explicar el projecte de CiU, però en positiu, perquè la federació no es pot limitar a explicar que el tripartit és una fórmula 'exhaurida' de Govern. 'Tot això la gent ja ho sap', ha opinat. Per això, cal un projecte que il·lusioni, i això, segons Duran, només ho pot oferir CiU, la formació 'més sòlida' de Catalunya tot i que molts la donaven per acabada després de Jordi Pujol. 'Aquí estem, amb més força que mai, no només per guanyar les eleccions, sinó també per governar el país tal com es mereix i tal com es necessita', ha exclamat. El líder d'UDC ha defensat l'ambició nacional de CiU, però ha advertit que no és 'agafar l'estelada un dia, disfressar-se de timbaler del Bruc i dir que aquest dia som independentistes'. Al seu parer, és enfortir Catalunya, que totes les famílies tinguin feina i que els joves tinguin la millor educació. 'Tot això requereix un lideratge, un canvi, una renovada il·lusió', ha conclòs Duran, que ha afegit que CiU té aquesta persona, Artur Mas, que 'pot fer possible que a la gent li tornin a brillar els ulls d'il·lusió per un projecte'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.