Punt divers

El cantant de Lax'n'Busto reivindica la pagesia al pregó de la Festa Bacus de Verdú

Verdú (Urgell) celebra aquest cap de setmana la vintena edició de la Festa Bacus de la Verema i del Vi, que ha tingut com a pregoner al cantant de Lax'n'Busto, Salvador Alberch, que va substituir a Pemi Fortuny com a cantant al capdavant de la formació l'any 2006 i que encara és confós per molta gent. Alberch ha explicat en el seu discurs, el valor que tenen aquestes festes per mantenir la identitat i el món de la pagesia amb un treball que és la base de la societat. La festa Bacus l'organitzen els joves de vint anys del poble amb una junta que canvia cada quatre anys i que aquest any a començat una de nova. Durant la festa s'han atorgat els premis de Piador de l'any.

La piadora de l'any ha estat la presidenta de l'associació 'Dones Argila de Verdú', Maria Estadella i el piador, el president de l'associació de 'Pagesos i propietaris de Finques Rústiques', Antoni Avellan. La festa Bacus de Verdú és la més important de Verdú i la que més activitats i gent aplega, tal com explica la presidenta de l'associació Juvenil de Verdú, Jordina Procster. També ha remarcat la dificultat d'organitzar una festa on participa tot el poble a través de 10 entitats diferents. Per celebrar aquest vintè aniversari de la festa dissabte a la tarda es va fer un correfocs amb els Diables de Santa Coloma de Gramanet i com cada any el pregoner, en aquest cas, Salvador Allberch i la presidenta de l'Associació Juvenil de Verdú, Jordina Procster han fet la primera piada o xafada de raïm. Aquest diumenge s'ha celebrat l'acte central de la festa Bacus de la Verema i el Vi de Verdú, amb la lectura del pregó, l'entrega dels premis als piadors de l'any i amb la tradicional entrada de carros amb els veremadors i la verema a la plaça major del poble. Després de la primera piada del Pregoner, hi ha participat la gent del poble que anaven vestits amb la indumentària tradicional igual que els més petits, molts dels quals era la primera vegada que ho feien. A més a Verdú s'hi celebren fins demà tota mena d'activitats com ara la mostra gastronòmica 'Terres de Lleida' amb tast de plats de restaurants de la zona i vins amb la denominació d'origen, Costers del Segre, exposicions de pintura, un concurs de sardanes, o trobades de col·leccionistes de xapes de cava i d'antiguitats i la possibilitat de comprar ceràmica de Verdú. L'alcade de Verdú, Josep Riera, ha destacat l'arrelament de la festa, que sempre organitzen els joves. Verdú ha rebut la visita d'un gran nombre de visitants aquest cap de setmana i espera poder mantenir la xifra de 15.000 visitants d'anteriors edicions. El públic assistent ha pogut provar el most de la piada que s'ha anat repartint a mesura que es xafava el raïm.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.