Punt divers

Els opositors a que Taradell acollís l'aeroport de jets privats satisfets de la negativa de l'Ajuntament

CATALUNYA CENTRAL

Els veïns de Taradell (Osona) que s'oposaven a que la població optés a acollir l'aeroport corporatiu estan aquest dijous satisfets després d'una setmana de mobilització 'molt intensa'. Aquest dimecres en l'assemblea de veïns convocada per l'Ajuntament l'alcalde Lluís Verdaguer (CiU) va anunciar que el municipi renuncia a presentar la candidatura per acollir la instal·lació. Montse Lleopard que viu a la masia El Colomer que quedava afectada per la pista diu que els veïns han treballat 'molt intensament' i 'molt units' per aturar el projecte i considera que més enllà del seu cas particular l'impacte per la zones hagués estat important. Lleopard diu que va plorar quan va saber l'emplaçament proposat.

Lleopard diu que quan es va assabentar dels terrenys que proposava el Consell Comarcal va quedar 'destrossada'. Inicialment només sabia que l'aeroport seria prop de casa seva. Més endavant va saber que l'aeroport no quedava únicament a tocar de casa seva sino que la pista estava projectada sobre la masia on viu. Aquesta veïna de Mont-rodon diu que per saber el xoc que provoca una situació d'aquest tipus s'ha de viure 'en primera persona. Lleopard diu que va plorar quan va saber la notícia. Aquest dijous també va deixar anar llàgrimes d'alegria quan va saber que el projecte no tirava endavant. Aquesta veïna de Mas El Colomer diu que malgrat la setmana de patiment entén el posicionament de l'equip de govern de Taradell de voler escoltar a 'tothom' abans de prendre una decisió. Ella mateixa diu que han confiat en que a l'Ajuntament i al poble 'imperés el sentit comú'. Des de que dijous de la setmana passada es va fer pública la proposta del Consell Comarcal d'Osona els veïns afectats van començar a mobilitzar-se. A més d'assemblees i contactes els veïns van iniciar una recollida de signatures. Aquest dimecres van entregar les primeres 1.355 de veïns de Taradell que s'oposen al projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.