Punt divers

Figueres avisa que la tensió veïnal de Salt es pot reproduir a altres municipis gironins

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, alerta que els fets ocorreguts aquest dilluns a Salt, on una manifestació de veïns que reclamaven més seguretat ha provocat la suspensió d'un ple municipal, es poden reproduir a moltes de les ciutats de la demarcació. Vila recorda que les preocupacions i reivindicacions exposades pels veïns de Salt, són les mateixes que es produeixen a la capital de l'Alt Empordà i altres ciutats com Lloret de Mar, Girona o Blanes, entre d'altres, i demanen al Govern que actuïn en àmbits com la seguretat i la inserció laboral.

En un comunicat emès aquest dimarts, l'ajuntament alerta que els paràmetres que han desencadenat la sensació d'inseguretat a Salt es reprodueixen a moltes ciutats gironines, com ara un alt índex d'aturats - una mitjana del 17% a la demarcació-; un augment de l'índex d'immigració -Salt i Lloret de Mar amb més del 40% o Figueres amb el 29%- i la manca d'efectius policials arreu de la demarcació. Davant aquesta situació, la capital de l'Alt Empordà demana a la Generalitat que prengui mesures en matèria de seguretat, inserció laboral i formació, i que exerceixin el 'lideratge' que els correspon.La suspensió del ple de SaltUns 200 veïns es van concentrar aquest dilluns al vespre davant de l'Ajuntament de Salt (Gironès) per reclamar més seguretat i aturar l'augment de robatoris al municipi. Els manifestants van irrompre a la sala de plens, amb crits i pancartes, i es va decidir sospendre el ple. La concentració es va convocar de forma espontània via SMS i Internet. Aquest dimarts, l'alcaldessa, Iolanda Pineda, ha assegurat compartir l'objectiu de la concentració però no pas les formes i ha subratllat que s'està treballant amb fermesa per millorar la seguretat. També ha volgut desvincular la sensació d'inseguretat amb la immigració, si bé ha recordat la situació complexe del municipi que ha passat a tenir un 6% de població immigrant a un 43% en deu anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.