Punt divers

Descarten que un tauró hagi mossegat una nena d'onze anys al Vendrell

La Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) ha descartat aquest divendres a la tarda que la mossegada en un peu que ha patit una nena d'onze anys de Les Madrigueres a El Vendrell sigui d'un tauró. En concret, segons creuen els experts, es tracta d'una espècie anomenada Pomatomus saltator, també conegut com a tallahams, anjova o lliri. Els tècnics del CRAM han albirat aquest divendres bancs de tallahams a la mateixa zona on la nena ha patit la mossegada que li ha provocat una ferida de sis centímetres. Precisament, aquests fets han coincidit amb la presència d'un tauró de l'espècie tintorera, que habitualment viu mar endins.

Per aquest motiu, segons el CRAM, hi ha hagut la confusió sobre quina espècia ha mossegat la nena. En el cas de la tintorera, es tractava d'un exemplar adult de 2,4 metres que s'ha trobat viu i que l'equip veterinari ha decidit sacrificar a causa del seu debilitament i perquè representava un risc potencial a la zona de bany. La Fundació CRAM realitza les tasques de rescat dels animals marins per encàrrec del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Aquest servei està connectat al telèfon d'emergències (112), on es poden dirigir els ciutadans per donar l'avís dels animals marins malalts o avarats a qualsevol punt de la costa catalana.Aquest divendres a la tarda, onejava la bandera vermella a la platja per l'existència de corrents, però minuts més tard també s'ha alertat els banyistes de la presència d'un banc d'aquesta espècie.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.