Successos

Horta de sant joan

El bomber ferit va esperar dues hores a ser evacuat

El rescat es va retardar perquè les condicions de vol no eren bones

Josep Pallàs, un dels bombers que va resultar ferit de caràcter greu en l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009, va haver d'esperar unes dues hores a la zona del sinistre abans de poder ser evacuat en helicòpter fins a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Així es desprèn de la declaració que el pilot que el va rescatar va efectuar el passat 2 de setembre davant la jutgessa del jutjat de Gandesa que instrueix el cas.

En el seu relat, l'home va explicar que el dia dels tràgics fets era al parc de bombers de Móra d'Ebre i que, quan faltaven pocs minuts per dos quarts de tres del migdia, se li va requerir que es dirigís a Horta perquè “hi havia una persona amb cremades”. Quan ja havia emprès el vol, però, li van donar ordres perquè aterrés i, posteriorment, des del Servei d'Emergències Mèdiques li van comunicar que els mitjans aeris que treballaven en el foc, eren a terra perquè les condicions meteorològiques “no eren bones”. Per aquest motiu, va aterrar a l'hospital de Móra d'Ebre i, cinc minuts més tard, el van tornar a activar, i va arribar finalment a Horta a les tres del migdia. Un cop allí, va transcórrer una hora i mitja abans que es pogués adreçar a l'indret de difícil accés on hi havia Josep Pallàs, a qui van estar atenent durant mitja hora abans de partir cap a Barcelona i que durant el trajecte va estar “conscient i molt serè”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.