Punt divers

Piqué assegura que el debat sobre la titularitat dels aeroports li sembla 'senzill' i li resulta 'indiferent'

El president de Vueling, Josep Piqué, ha afirmat en una conferència que el debat sobre la titularitat dels aeroports catalans li sembla 'senzill' i li resulta 'indiferent'. 'El que realment importa no és la titularitat sinó l'eficiència dels aeroports', ha remarcat Piqué que també ha alertat que sovint 'es barreja' el debat sobre el model de gestió amb un debat 'sobre la redistribució del poder polític i això caldria separar-ho'. El president de Vueling ha criticat el model 'hipercentralitzat' d'Aena que no deixa que els aeroports negociïn amb les companyies per la seva banda i ha apostat per una 'gestió descentralitzada, professional i competitiva' on cada aeroport es pugui 'buscar la vida'.

Piqué ha pronunciat una conferència sobre el futur de les companyies aèries als esmorzars que el Cercle d'Infraestructures de Girona organitza periòdicament. Allà, preguntat pels assistents sobre el futur de la companyia que presideix i la possibilitat d'aparèixer a l'aeroport de Girona, Piqué ha afirmat que estan a punt de finalitzar la fusió amb Clickair (companyia de baix cost d'Ibèria) i que estan en un moment de concentració i potenciar les rutes que ara tenen. 'A curt termini no preveiem venir a Girona perquè les nostres bases són Barcelona, Sevilla i Madrid', ha detallat. Piqué s'ha felicitat que el què han batejat com a 'Puenting' -entre Barcelona i Madrid- els està funcionant molt bé i s'han fet amb el 25% de la quota de passatgers d'aquesta ruta en poc temps. Preguntat altra vegada sobre l'amenaça de Ryanair d'entrar al Prat amb un pont aeri per 100 euros, Piqué ha demanat que hi hagi una igualtat de condicions per a totes les companyies i ha advertit a Ryanair que no poden exigir que se'ls abaixi les taxes aeroportuàries. 'No entendria que hi hagués un tracte de favor a una companyia que diu obertament que vol rebentar el mercat de preus', ha assegurat. 'Si realment acaben fent aquesta operació veurem si poden competir amb servei i caldrà que totes les companyies ens adeqüem a la nova situació', ha afirmat. Per això, ha afirmat que si entra Ryanair, el pont aeri d'Ibèria serà 'insostenible'. El president de Vueling ha qualificat 'd'hiperagressiva' l'estratègia de la companyia irlandesa de baix cost -Ryanair- però també s'ha felicitat que Vueling han acabat el trimestre amb número negres i 'Ryanair té pèrdues'. També ha dit que seria bo que l'aeroport de Girona diversifiqués el nombre de companyies que hi operen però ha reconegut que 'en el mercat complex i combuls' de les companyies aèries és complicat aconseguir-ho.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.