Punt divers

El govern espanyol licita el condicionament i urbanització de l'espai costaner que ocupa el viver Devimar, a l'Ampolla

El Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí, a través de la Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, ha licitat les obres de condicionament i urbanització de la zona ocupada per les instal·lacions del viver de mol·luscs Devimar, al terme municipal de l'Ampolla (Baix Ebre). La inversió total ascendeix a 2.418.996 euros i el termini previst per a l'execució de les obres és de sis mesos. Segons ja va anunciar el Ministeri, el viver de venda al major de mol·luscs serà desmantellat per crear un espai públic ideat com a plaça, situada entre l'actual passeig marítim de l'Ampolla i la nova proposta del passeig marítim, que comença des del Barranc de Sant Pere i arriba al Club Nàutic.

Segons el govern espanyol, la ubicació d'aquesta plaça la dota de característiques de nexe d'unió entre ambdós espais de passeig. De fet, els objectius proposats amb el projecte passen per establir el tipus d'usos que ha de caracteritzar cadascun dels espais que constitueixen el front urbanitzat sobre la platja, distingint les zones de passeig i de desocupada per als vianants amb aquelles de bany; definir els elements constructius que haurien de configurar la futura plaça marítima i les diferents àrees, amb la finalitat de dotar al conjunt de la zona d'un caràcter estètic i funcional harmònic, alhora que integrat amb l'entorn; i, finalment, millorar les connexions amb les zones públiques de l'entorn. El projecte inclou la demolició dels elements constructius -l'empresa Devimar traslladarà les seves instal·lacions a un altre espai- i dels serveis que es troben dintre del Domini Públic Marítim-Terrestre, la substitució dels paviments i estructures actuals per altres dissenyats amb un criteri estètic únic, i l'ordenació de l'accés per als vianants i d'estar. Basant-se en l'anteriorment exposat, l'àmbit del projecte es defineix com un espai públic d'ús estrictament per als vianants. La proposta es divideix en dues parts principals: d'una banda, el recondicionamient de l'àrea actualment ocupada per la instal·lació de l'esmentat viver i, d'altra banda, l'ampliació de l'espai de passada al costat del pont sobre el Barranc de Sant Pere amb la construcció d'una passarel·la metàl·lica. La voluntat del Ministeri, en aquest sentit, passa per fomentar actuacions per a 'recuperar i millorar el litoral respectant les característiques mediambientals i paisatgístiques de cada zona i facilitar l'ús i gaudi de la costa a tots els ciutadans'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.