Punt divers

Saura assegura que la Comissió sobre l'incendi d'Horta 'no ha servit pràcticament per a res'

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat aquest dijous que la Comissió sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan 'no ha servit pràcticament per a res', ja que 'totes les propostes de millora' que s'han votat les va presentar ell mateix 'quan encara no hi havia la Comissió'. Saura ha lamentat que 'hi ha hagut un intent d'instrumentalització d'una accident fatídic i terrible' i 'l'oposició ha volgut fer d'aquest un element d'erosió i de desgast'. En una entrevista a Ràdio 4, ha afirmat que 'si s'hagués de fer les conclusions en funció dels treballs de la Comissió evidentment no hi havia responsabilitats de dimissió'.

Saura ha fet aquestes declaracions abans que es tanqués aquest migdia la Comissió sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan amb un conjunt de mesures tècniques aprovades entre tots els partits El conseller ha remarcat que la Comissió 'no ha servit pràcticament per a res'. Aquest mateix dijous el president de la Comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, Higini Clotas (PSC), ha considerat que la Comissió ha estat útil i positiva. Durant l'entrevista el conseller d'Interior s'ha referit a unes propostes que ja va presentar en la seva compareixença al Parlament el 18 de gener del 2010. En aquella ocasió va destacar que el Departament estava treballant en 'disposar de mitjans aeris que permetin obtenir imatges aèries i posició georeferenciada que es transmetin al centre de comandament avançat; incrementar el nombre d'emissores amb posicionament GPS'; així com 'la creació d'uns equips de treball específics de suport als comandaments en les grans emergències incorporant la figura de l'Oficina de Seguretat'. Saura també va fer, en aquella ocasió, 'altres propostes com la creació d'una unitat especialitzada en suport logístic a les grans actuacions que permeti garantir la gestió de tots els requeriments logístics per les dotacions que estan treballant a les grans emergències', així com 'la revisió de les condicions de seguretat i maniobres d'autoprotecció dels Bombers en general i del Graf en particular per tal de maximitzar la seguretat de les dotacions en situacions especialment crítiques'. 'Les companyies elèctriques han de donar explicacions'Per altra banda, el titular d'Interior s'ha referit al temporal i ha destacat que el problema ha estat l'electricitat. 'El dimarts estava pràcticament tot normalitzat, Barcelona en sis hores es va normalitzar', ha declarat. En aquest sentit, ha manifestat que 'les companyies elèctriques han de donar explicacions sobre diferents qüestions des de l'informació, com del la previsió de retorn del subministrament i de l'estat de precarietat si és així de les línies elèctriques'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.