Punt divers

La pedregada de la setmana passada va afectar unes 2.000 Ha a la Conca de Barberà malmetent molts cultius

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha comunicat que les pedregades de la setmana passada a la zona de la Conca de Barberà van afectar un perímetre d'unes 2.000 hectàrees de superfície, entre zones urbanes i agrícoles, a l'eix Montblanc-Espluga de Francolí-Vimbodí -per sota de l'autopista i la línia del TGV en direcció a Poblet-. Segons el DAR, l'afectació en els cultius agrícoles oscil·la entre el 10 i el 100% de danys en tota mena de cultius ja que les pedregades van distribuir-se de forma irregular per la comarca. El terme municipal més malmès va ser el de l'Espluga de Francolí, inclòs també el casc urbà.

A l'Espluga, la tempesta va deixar caure pedres de dimensions considerables que van arribar a tots els cultius, des dels horts pròxims al nucli urbà fins als conreus d'avellaner, ametller, olivera i vinya. El cereal, en plena recol·lecció, també es va veure afectat, segons el DAR. Amb vista als desperfectes, el DAR ha anunicat que presentarà declaració de sinistre a Agroseguro per a tots els cultius menys per l'olivera, que no estava assegurada perquè encara no havia arribat a la formació de l'os. L'extrem nord de la comarca també va resultar afectada, però en menor grau. La zona malmesa va des d'Aguiló fins a l'Anoia, on el cereal ja havia començat a recollir-se, i s'estén al llarg de 700 hectàrees d'aquest mateix cultiu amb un percentatge d'entre el 20% i el 50% de dany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.