Punt divers

Montilla assegura que no tenen 'res a amagar' sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat aquest dilluns la gestió de la informació sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del mes de juliol que ha fet el Govern de la Generalitat i ha assegurat que no tenen 'res a amagar'. En declaracions a Catalunya Ràdio, i poc abans de l'inici de la compareixença al Parlament dels consellers d'Interior, Joan Saura, i de Medi Ambient i Habitatge, Francec Baltasar, per parlar sobre aquest incendi, on van morir cinc bombers, el president ha dit que aquests donaran 'explicacions', i ha garantit 'transparència' i 'la veritat'. A més, ha defensat la 'professionalitat' del cos de bombers i dels seus caps.

El president ha garantit que els consellers donaran explicacions i respondran a les preguntes que facin els diferents grups parlamentaris, perquè el seu Govern 'no té res a amagar'. Per això, ha garantit 'transparència, informació, la veritat'. Montilla ha negat així que l'executiu hagi ocultat dades clau sobre l'incendi, tal com apuntava aquest dilluns una informació del diari La Vanguardia que també ha estat desmentida per un comunicat del Departament d'Interior.Montilla ha assegurat que, per part del Govern, s'ha facilitat 'tota' la informació, tot recordant que durant un temps va estar sota secret de sumari. En aquest sentit, ha assegurat que es va donar la informació en cada moment 'en funció dels informes que hi havia', en referència a la compareixença de Baltasar explicant que el foc havia estat provocat per un llamp.El president també ha fet una defensa de la 'professionalitat' dels cos de bombers, que són 'gent molt ben preparada, dels millors', i hi ha inclòs els caps. 'No poso en dubte la professionalitat dels bombers', ha assegurat, 'estic convençut que els caps van prendre les mesures que creien que eren les millors per gestionar el foc'. A més, Montilla ha dit que la seva relació amb Saura i Baltasar és 'igual que abans', unes 'relacions correctes, com sempre'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.