Punt divers

Reus tanca el 2009 sense víctimes mortals en accidents de trànsit a la ciutat i amb una davallada dels ferits greus

Reus ha registrat durant l'any 2009 un total de 261 accidents de trànsit amb ferits, un 13% més que el 2008 però un 10% menys que el 2007, que han deixat un total de 314 ferits de diferent consideració. Tot i l'augment de la sinistralitat, la lesivitat dels accidents s'ha reduït considerablement, ja que durant el 2009 els ferits greus van representar el 3,19% del total, respecte al 9% del 2008. A més, durant l'any passat no hi va haver cap víctima mortal en accidents de trànsit dins de la ciutat. El balanç d'accidents de trànsit a Reus destaca també que els atropellaments es van produir en més de la meitat dels casos quan els vianants creuaven la calçada per fora de la zona habilitada.

Pel que fa a la gravetat de les lesions, el balanç fet per l'Ajuntament de Reus concreta que només el 3,19% dels ferits durant el 2009 -10 persones- han estat greus, mentre que el 2008 van representar el 9% -21 persones- i el 2007 el 6,7% -23-. La reducció de la gravetat de les ferides s'ha produït en tots els grups de víctimes, és a dir, tant en vianants com en conductors i passatgers. El balanç també ressalta que durant el 2009 no hi ha hagut cap víctima mortal, mentre que el 2008 n'hi va haver tres i el 2007, una.Pel que fa als mitjans de locomoció implicats en els accidents, el nombre durant el 2009 va ser de 497, un 62% dels quals van ser vehicles lleugers. En canvi, els vianants van suposar prop d'un 18%. Amb relació als atropellaments, destaca la baixa gravetat de les ferides. Durant el 2009 només s'han produït 3 ferits greus -un 3,41% del total-, mentre que hi ha hagut 85 ferits lleus -un 96,59%-.L'Ajuntament de Reus i el Servei Català del Trànsit han col·laborat en l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària de Reus, que analitza la seguretat del trànsit a la ciutat i proposa un pla d'acció amb l'objectiu de reduir la sinistralitat. Per assolir aquesta fita, el document proposa una sèrie de mesures físiques i adreçades a les persones, com ara les campanyes de prevenció, amb incidència en el trànsit i la seva seguretat que es resumeixen en millorar la seguretat a les rotondes urbanes; pacificar el centre; promoure i millorar el transport públic; promoure el trànsit en bicicleta; i reduir riscos als trams de concentració d'accidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.