Punt divers

El Conselh Generau d'Aran promou un Pla de refugis de muntanya per garantir-ne el seu manteniment i obrir-ne dos de nous

El Conselh Generau impulsa un Pla de refugis de muntanya a la Val d'Aran per garantir-ne la conservació, el correcte funcionament i poder-ne posar en marxa de nous en un horitzó de deu anys. El Conselh Generau és responsable de la gestió de cinc refugis salvats (Fondria, Conangles, Colomers, Saboredo i Embassament). Aquest nou pla preveu condicionar, a mig termini, el de Saboredo, i, a llarg plaç, construir-ne dos de nous a Liat i Artiga de Lin. El síndic d'Aran, Francesc Boya, i el vicepresident de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Josep Maria Peixó, han visitat el nou refugi de Colomers, a 2.135 metres d'alçada. Aquesta obra ha suposat una inversió d'1 milió d'euros.

El Consell General d'Aran ha finançat 700.000 euros i la FEEC 300.000 euros. El nou refugi, propietat del Conselh, té una capacitat per 60 persones, el doble que l'antic, inaugurat al 1983. L'edifici actual, situat prop del vell, al costat de l'Estany Major de Colomers, a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, compte amb una planta baixa i dues plantes en alçada, amb un menjador i cuina, espais per guardar els equips de muntanya, banys i habitacions col·lectives en règim guardat i lliure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.