Punt divers

Aragó demana al bisbe de Lleida l'entrega de les obres en litigi si vol evitar que el govern emprengui accions judicials

PONENT

La consellera d'Educació, Cultura i Esports del govern d'Aragó, María Victoria Broto, ha enviat una carta al bisbe de Lleida, Joan Piris, demanant-li que exigeixi al Consorci del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal -ens integrat per Cultura, Bisbat, Diputació i Ajuntament de Lleida i pel Consell Comarcal del Segrià- l'entrega de les 113 obres d'art en litigi a la Diòcesi de Barbastre-Montsó. D'aquesta manera, diu la consellera, s'evitarien les accions judicials que el Govern d'Aragó ha encarregat als seus serveis jurídics. Piris ha respost la carta dient que el 27 de gener ja ho va demanar al conseller de Cultura i que no pot fer res més ja que el que queda està fora de ls seves mans.

El Bisbat de Lleida també ha informat que ha rebut la resposta del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i president del Consorci, Joan Manuel Tresserras, en resposta a la carta enviada pel bisbe en què li demanava l'entrega a Barbarstre-Montsó de les 113 obres d'art que formen part de la col·lecció del Museu de Lleida. El conseller, com ja havia afirmat després de la darrera reunió del Consorci del Museu de Lleida, reitera en la missiva l'aplicació de la Llei del patrimoni cultural català i els acords del Parlament de Catalunya en relació al Museu. El Bisbat de Lleida ha fet arribat la carta de Tresserras a la Nunciatura Apostòlica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.