Punt divers

Un accident a la N-230 al tram del túnel de Vielha fa que el síndic d'Aran n'exigeixi la millora urgent

El síndic d'Aran, Francesc Boya, ha reiterat aquest dimarts al matí l'exigència del govern d'Aran per dur a terme amb la màxima celeritat possible la millora de la carretera N-230 entre el túnel de Vielha i la capital d'Aran, després de l'accident de trànsit on s'han vist implicats dos vehicles succeït aquest matí en el tram referit. El síndic ha expressat el seu desig de recuperació pels perjudicis que ha provocat la col·lisió. El sinistre, que s'ha originat probablement per la densa boira de primera hora del matí està provocant que els Mossos d'Esquadra donin pas alternatiu en aquesta carretera al quilòmetre 160, a Vielha. Una persona ha resultat ferida i ha estat evacuada a l'hospital.

En nom del govern d'Aran, Francesc Boya ha tornat a demanar al Ministeri de Foment que procedeixi, sense més espera, a la licitació immediata de les obres que han de permetre millorar aquest tram, donada la seva inseguretat manifesta per la successió de diversos accidents en un poc marge de temps. En aquest sentit, ha explicat que el procediment per engegar la nova infraestructura no pot esperar més temps perquè la carretera presenta un estat de deteriorament força avançat. Pel síndic, aquesta qüestió es tracta d'una exigència del territori que Forment ha d'interpretar de forma definitiva per tal de garantir la seguretat dels usuaris de la carretera, força concorreguda com a eix central de comunicació amb França.Així mateix, Francesc Boya ha recordat que en la propera sessió plenària del Conselh Generau d'Aran, prevista per després de les vacances d'estiu, es sotmetrà a votació una moció conjunta amb tots els grups polítics per demanar l'execució de les obres de millora de la N-230 prioritzant el tram del túnel de Vielha, així com ja es va posar de manifest en l'últim ple del dia 16 de juny. Mentrestant, el govern d'Aran ha previst mantenir negociacions per insistir en la seva demanda, atenent els problemes de seguretat vial que tenen lloc de forma regular i que poden agreujar-se amb el deteriorament de la carretera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.