Punt divers

Els ajuntaments gironins han presentat més de 600 projectes al fons Zapatero que donaran feina a 4.700 persones

COMARQUES GIRONINES

Els ajuntaments gironins han presentat més de 600 projectes al Fons Estatal d'Inversió Local. Quan falten poc més de 24 hores perquè s'acabi el termini per entrar-los, la majoria dels consistoris han fet els deures i ja han presentat a la Subdelegació els projectes. A les comarques gironines, hi ha encara els ajuntaments de Vilanant i de Pontós (Alt Empordà) que no han presentat els projectes. Pel que fa a curiositats, s'ha donat el cas que el municipi de Palau-saverdera ha presentat només un projecte que no cobria la totalitat de la quantitat assignada. En total, l'Estat destinarà a les comarques gironines 125 MEUR per a projectes del fons.

Els ajuntaments de tota la demarcació s'han afanyat a presentar, sempre per via telemàtica, els projectes que es poden beneficiar d'aquest fons estatal destinat als consistoris. Durant les darreres setmanes, la Subdelegació ha anat rebent tot el plec d'obres municipals que, una a una, els ajuntaments li han fet arribar per poder-les entrar als ajuts.

Un cop la Subdelegació els ha validat, els envia a Madrid on s'acaben d'aprovar. Aquest divendres, quan falten poc més de 24 hores perquè acabi el termini establert per l'Estat, la Subdelegació ja ha rebut més de 600 projectes, que es calcula que donaran feina a uns 4.700 treballadors.

Segons ha avançat Catalunya Ràdio, encara hi ha però alguns consistoris que no han entrat els projectes. Aquest és el cas dels de Vilanant i de Pontós, tots dos a l'Alt Empordà.

També en aquesta comarca s'ha donat una altra situació: A Palau-saverdera, l'Ajuntament ha presentat un projecte que no cobreix el global de la quantitat que li destinava el fons, i es quedarà sense percebre 3.000 euros. En total, a les comarques gironines, els diners del Fons Estatal d'Inversió Local destinen 125 MEUR als 221 municipis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.