Punt divers

El Berguedà s'ofereix per ser una subseu dels Jocs Olímpics d'hivern 2022

El Berguedà s'ha ofert per ser una subseu olímpica en el cas que Barcelona acabi sent la seu dels Jocs Olímpics d'hivern 2022. El president del Consorci de Turisme de l'Alt Berguedà i president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, ha enviat una carta a l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en què destaca que el Berguedà és la destinació de neu 'més propera' a Barcelona. Roca ha remarcat que si durant els propers anys es fan millores a les instal·lacions de neu es podria disposar d'una subseu amb unes infraestructures i equipaments 'òptims' a una distància de menys de dues hores de Barcelona. Roca recorda que al Berguedà hi ha les estacions dels Rasos de Peguera i de Coll de Pal.

Tot i que en l'actualitat l'estació dels Rasos de Peguera està tancada Sergi Roca considera que els Jocs Olímpics d'hivern podrien ser una oportunitat per reobrir-la. Segons el president del Consorci de Turisme de l'Alt Berguedà si l'estació es tingués en compte per uns Jocs 'sortiria inversió privada per reactivar-la'.D'altra banda, Roca recorda que a Coll de Pal s'està treballant, des de fa dos anys, per desenvolupar un projecte que enllaci amb les estacions de La Molina i La Masella i per aconseguir una important ampliació del domini esquiable del qual ja disposa el complex Alp 2500.Roca explica que es tracta d'un 'oferiment inicial' i que, si més endavant es confirmés, s'hauria de treballar de forma conjunta amb l'Ajuntament de Bagà, pel tema de Coll de Pal, i amb els privats en el cas dels Rasos de Peguera. El president del Consell Comarcal del Berguedà considera que la dinamització de les estacions suposaria una 'revitalització' turística i d'infraestructures.Roca ha explicat que, des de l'Alt Berguedà i, per extensió de tota la comarca, es posa a disposició de la candidatura de Barcelona tota l'oferta turística i tots els recursos tècnics i humans necessaris. Segons Roca el fet que el Berguedà acollís una subseu contribuiria al desenvolupament territorial i econòmic, la qual cosa és 'molt necessària'.Des del Consorci de Turisme de l'Alt Berguedà també han volgut mostrar el seu suport a la candidatura de Barcelona i la possibilitat d'adherir-s'hi 'de la forma que sigui possible'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.