Punt divers

Jordi Pujol alerta que 'pot ser que tinguem menys que amb l'Estatut del 79' amb el text que surti del TC

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha alertat aquest dilluns que l'Estatut que surti del Tribunal Constitucional (TC) pot ser que contempli menys competències per a Catalunya que el text del 1979. També sobre la sentència del Tribunal, Pujol ha qualificat el 'judici' de 'vergonya per ells: pel TC, pel govern espanyol o pel PP', ja que la situació actual és 'altament criticable'. Pujol ha afegit que acatarien la sentència, però advertint que 'si ho podem tornar a canviar, ho canviarem'. Pel que fa a les consultes independentistes, l'expresident ha manifestat que els organitzadors tenen 'tota l'autoritat moral per fer-les'.

Tot i aquesta valoració, l'expresident ha dit afegit que 'ara el que és urgent no són les consultes, sinó fer que el país funcioni', ja que 'amb els actius que tenim podríem anar molt millor del que anem'. 'Hem tirat endavant, a vegades, amb molt menys del que tenim ara', ha argumentat l'expresident.D'altra banda, Pujol ha valorat la 'seriositat' del candidat de CiU a les eleccions al Parlament, Artur Mas, davant d'un tripartit que 'contínuament s''entortilliga', sobretot en situacions difícils'. 'L'actual Govern de la Generalitat no té una actitud oberta', ha remarcat. Els seus arguments a favor de Mas també inclouen que 'Catalunya és la seva prioritat', que és un 'home preparat' amb 'el cap molt clar', així com també que té una 'gran exigència moral'.Pujol ha fet aquestes declaracions en la presentació a Olot davant d'un centenar de persones del segon volum de les seves memòries, titulat 'Construir Catalunya'. Després del primer volum, 'Història d'una convicció', ara l'expresident parla dels projectes concrets que van emprendre a partir de la victòria a les eleccions al Parlament que el van portar a ser envestit president de la Generalitat el 1980. En el llibre recull 'episodis difícils', com el de Banca Catalana o el del 23-F, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.