Punt divers

El delegat del Govern ebrenc assegura que per a Tarragona 'mai' serà un bon moment per crear la vegueria de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha volgut sortir al pas de les declaracions que ha fet tant el seu homòleg a Tarragona, Xavier Sabaté, com l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, demanant l'ajornament de la llei de vegueries. Salvadó ha denunciat la falta de lleialtat al Govern dels polítics tarragonins, i els ha exigit que 'no interfereixin en la creació de la vegueria de les Terres de l'Ebre'. El delegat ebrenc ha anat més enllà i ha afirmat que per a Tarragona 'mai' serà un bon moment per crear la vegueria de les Terres de l'Ebre.

Salvadó ha destacat, en un comunicat, que la vegueria és una reivindicació història de les comarques de l'Ebre i que darrera aquestes declaracions només s'amaga 'una posició centralista i la voluntat de preservar el provincianisme'. Segons el republicà, demostren 'la recança de Tarragona a perdre poder polític sobre les Terres de l'Ebre'.D'altra banda, en referència a les declaracions de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, sobre les minses competències de les vegueries, Salvadó s'ha mostrat 'sorprès' perquè la proposta del Govern i el Departament de Governació era fusionar els consells comarcals i les diputacions 'per tal d'aprimar l'Administració i fer-la més racional i va ser precisament CiU, qui va evitar que prosperés aquesta proposta inicial'.El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha afirmat que 'les vegueries, avui per avui, disposaran de més competències i el mateix finançament que les diputacions, que no és poc'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.