Punt divers

Els veïns d'Argestugues, a l'Alt Urgell, denuncien que l'ajuntament no fa el manteniment de la carretera del poble

ALT PIRINEU I ARAN

Els veïns d'Argestugues, al municipi de Les Valls d'Aguilar, denuncien la passivitat de l'Ajuntament envers les seves queixes per la manca de manteniment de la carretera d'accés al poble, de propietat municipal. El nucli compta amb cinc residències rurals, la qual cosa fa que el cap de setmana l'afluència de gent sigui considerable i el risc major, en utilitzar una carretera que, segons els veïns, no es neteja de neu ni esllavissades de rocs. La propietària d'alguns d'aquests establiments, Rosa Fàbrega, ha manifestat el seu disgust per la situació i lamenta les 'poques facilitats que té el dia a dia a l'alta muntanya, havent d'arribar a posar la pròpia vida en perill per funcionar normalment'.

Al municipi de Les Valls d'Aguilar, concretament al nucli d'Argestugues, els veïns ja fa temps que adrecen queixes reiterades al consistori, de forma verbal i mitjançant carta, per la manca de manteniment de la carretera d'accés al poble i de propietat municipal sense rebre resposta per part d'aquest. Segons els veïns, són sis els kilòmetres desatesos i són els que van des de Noves de Segre a Argestugues. Més de vint són les persones que hi viuen permanentment, a més de tenir en compte el transport escolar, que hi puja cada dia. Una de les famílies hi té cinc residències rurals en ple rendiment, la qual cosa agreuja la situació perquè els dies festius visiten la població un nombre considerable de persones vingudes de fora, que no disposen de vehicles preparats per la neu ni estan habituades a conduir en aquestes tipus de situacions adverses.

Segons expliquen, a part de la neu, també hi ha sovint despreniments de rocs a la carretera, després de ploure, i 'en vista que l'ajuntament no hi fa res', un dels veïns les aparta a un costat amb el tractor. Els veïns lamenten que el màxim que ha arribat a fer l'ajuntament en referència a aquest tema ha estat senyalitzar-les amb esprai reflectant perquè els cotxes les puguin veure a la nit i així evitar col·lisions.

Rosa Fàbrega, propietària d'alguns d'aquests establiments i pionera en la recuperació d'aquest poble que fa uns anys estava totalment abandonat, manifesta el seu disgust per la situació i lamenta les poques facilitats que té el dia a dia a l'alta muntanya. Fàbrega explica que 'és una opció de vida complicada i que poques persones es veuen en cor de fer', i afegeix que 'hi ha molts entrebancs difícils d'imaginar des de fora, com aquest mateix de la neu, que per a nosaltres suposa posar la nostra vida en perill cada cop que sortim de casa'. Fàbrega lamenta també que se'ls respongui així a 'la labor que fan per l'enriquiment de la zona en portar cada cap de setmana una vintena llarga, de mitjana, de turistes a la comarca'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.