Punt divers

CCCO, UGT i USTEC-STES es mobilitzaran per impedir que Educació suprimeixi el batxillerat nocturn a Vic

Els sindicats CCOO, UGT i USTEC-STES han reclamat aquest dimecres al Departament d'Educació que reconsideri la decisió de suprimir el batxillerat nocturn a l'IES Jaume Callís de Vic. Els sindicats consideren la decisió és un 'atac frontal' a la societat osonenca que es perdrà aquesta oferta d'ensenyament. Els sindicats consideren que la decisió és un cop 'dur' per a la classe treballadora que té en el batxillerat nocturn l'opció de compatibilitzar feina i estudis per trobar 'una nova sortida professional' o exercir 'el dret a aprendre'. Els sindicats participaran en una mobilització convocada per dissabte a la plaça Major de Vic per demanar que Educació modifiqui la seva decisió.

Els tres sindicats consideren que en el període de crisi actual cal mantenir 'més que mai' aquesta oferta d'estudis perquè el batxillerat nocturn pot ser una 'sortida' formativa per a molt aturats segons el secretari general de CCOO d'Osona, Miquel Sánchez. A més assenyalen que cal facilitar les possibilitats de formació dels treballadors perquè l'actual model econòmic està esgotat i cal una economia de valor afegit que requereix de personal qualificat. Des d'UGT, Albert Portell, considera la decisió de suprimir el batxillerat nocturn a Osona és pròpia d'una política 'de dreta'. El representant del sindicat osonenc diu que l'ensenyament és un dels pilars de la democràcia. Amb l'eliminació d'aquesta oferta educativa es busca, segons Portell, fer una societat 'menys lliure' limitant l'accés a una determinada oferta educativa. Josep Aparició, d'USTE-STES, considera que la decisió de suprimir diversos batxillerats nocturns a Catalunya, entre els quals el de Vic, són fruit de la voluntat 'economicista' i 'tecnòcrata' de l'actual direcció del departament que només cerca 'estalvi de diners' i debilitar l'ensenyament públic. El sindicat denuncia que Educació està retallant plantilles apostant per oferir als mestres fer hores extres. L'eliminació del batxillerat nocturn està, segons Aparició, en la línia del Departament d'Educació de tenir actituds 'despòtiques' que passen per prendre decisions 'pel dret' en contra de la opinió dels afectats i dels professionals.El Departament d'Educació assenyala com a alternativa a la supressió del batxillerat nocturn a Vic la possibilitat de fer els estudis de forma no presencial o cursar-los a Manresa. Pels sindicats l'alternativa de poder cursar els estudis amb una oferta educativa no presencial no es vàlida perquè el perfil majoritari dels estudiants no té adquirit l'hàbit d'estudiar i fer-ho a distància seria una 'dificultat' afegida. Pels sindicats l'opció d'anar a Manresa és incompatible amb la majoria de jornades laborals. Els sindicats han anunciat que donaran suport a una concentració que es farà dissabte a la plaça Major de Vic per demanar a la Generalitat que reconsideri la seva decisió. La concentració està convocada per membres de la comunitat educativa de l'IES Jaume Callís. Actualment cursen batxillerat nocturn a Vic 25 alumnes a primer i uns 80 a segon. Els estudis es cursen amb sis professors més alguns que tenen horari compartit de matí i tarda segons han informat fonts del sindicat. La delegada del Departament d'Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell, ha preferit no manifestar-se públicament sobre el tema. Collell assegura que es pronunciarà dilluns de la setmana vinent un cop s'hagi reunit amb la direcció del centre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.