Punt divers

Detenen tres persones a l'àrea de servei de l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant per furts amb el mètode del 'punxarodes'

Un dispositiu especial de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de l'ABP del Baix Camp en contra dels furts a les àrees de servei de l'autopista va permetre detenir, aquest passat 21 de maig, tres individus per la seva presumpta implicació en furts pel mètode del 'punxarodes'. Els agents es trobaven realitzant l'operatiu a l'àrea de servei de l'AP-7 de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) quan van detectar un vehicle que duia a terme moviments sospitosos. El cotxe donava voltes per l'aparcament, cercant un objectiu potencial. Finalment, es va apropar a un vehicle ocupat per dos turistes i quan els agents es van dirigir al cotxe utilitzant senyals acústics i lumínics, van intentar fugir.

Els Mossos van poder interceptar el vehicle a la sortida de l'àrea de servei i van procedir a la detenció dels seus tres ocupants: Enver L, veí de Vila-seca (Tarragonès) de 45 anys; Gani S., de 56 anys i sense domicili conegut; i Job V, de 33 anys i també sense domicili conegut.Tots ells, segons el relat policial,coincidien plenament amb la descripció facilitada per les víctimes d'un furt pel mètode 'punxarodes' que s'havia denunciat un dia abans a l'àrea de descans del Penedès, a Banyeres del Penedès (Baix Penedès). Segons les investigacions, els tres individus haurien punxat una roda a un vehicle ocupat també per turistes, que es va aturar a l'àrea per tal de realitzar el canvi de roda. Mentre el conductor substituïa la roda punxada, els tres homes haurien aprofitat per furtar-li la bossa de l'interior del vehicle, on portava 1.700 euros en efectiu, dues targetes de crèdit i la documentació. Els homes haurien fet servir un vehicle de lloguer, a nom d'un d'ells. De fet, en el moment de la detenció, portaven un altre vehicle, també de lloguer. Segons els Mossos, els indicis apunten que els arrestats, a qui consten nombrosos antecedents per fets similars, canviaven sovint de cotxe per dificultar la seva identificació. Els tres homes van passar ja a disposició del jutjat d'Instrucció número 1 de Reus, en funcions de guàrdia, acusats de furt, atemptat als agents de l'autoritat i conducció temerària. Per tal d'evitar aquests furts, els Mossos aconsellen que quan se circuli per autopista, no s'aparqui en zones no autoritzades. A més, recorden que quan un altre vehicle demana aturar-se a un conductor, 'cal prendre totes les precaucions possibles abans de fer-ho, i fer-ho sempre en un aparcament habilitat, preferentment vigilat'. Un cop fora del vehicle, indiquen, 's'ha d'evitar deixar a la vista objectes de valor, targetes de crèdit o documents importants'. 'I per curta que sigui l'absència, cal deixar sempre el vehicle correctament tancat', afegeixen. En cas, però, de ser víctima d'un furt, s'aconsella denunciar-ho als Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.