Punt divers

Duran diu que és 'benvinguda' l'oferta d'ERC de pactar amb CiU la reforma de la Llei de successions

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran Lleida s'ha referit a la possibilitat que CiU i Esquerra arribin a un acord per rebaixar l'impost de successions i donacions, tal com ha afirmat aquest dissabte a Vilanova i la Geltrú el president d'ERC, Joan Puigcercós. 'Si ERC està disposat a una reducció del 85% no és la que volíem nosaltres' ha advertit 'però benvinguda sigui' ha afegit. Tanmateix, Duran recela de les intencions dels republicans i ha vaticinat que, pròximament, des d'Esquerra 'veurem intents d'aproximació a CiU' fet que, segons el seu parer, forma part de la seva 'estratègia electoral' de mostrar-se 'equidistants'.

Duran i Lleida ha expressat novament la seva sospita que 'si pot sumar' Esquerra tornarà a pactar amb els socialistes per formar Govern. En el marc del Congrés Constituent de la Unió Municipalista d'UDC, que s'ha celebrat aquest dissabte a Barcelona, Duran Lleida ha reclamat també a la Generalitat que deixi de ser 'invisible' i 'insensible' cap els ajuntaments, i que impulsi d'una vegada per totes una Llei de finances locals a Catalunya. Ha afirmat que es tracta d'una 'reivindicació eterna' i que, amb l'Estatut aprovat 'ja fa tres anys que ho podria haver fet'. 'No hi ha cap sentència que ho impedeixi' ha constatat el líder d'Unió.A aquesta reivindicació se suma també la de la Llei estatal de finançament local, aspecte que cada vegada és més urgent donada la delicada situació econòmica que pateixen els consistoris. Duran Lleida ha declarat que els ajuntaments tenen 'la mateixa participació' en els ingressos de l'Estat 'que tenien al principi de la democràcia'. Però en tot aquest temps, han hagut d'assumir nombroses competències, com les referides a la immigració o, més recentment, les relacionades amb la Llei de dependència. 'Estan a les portes de la bancarrota' ha alertat Duran Lleida afegint que 'l'Estat ha rebaixat en un 28,2%' la participació dels ajuntaments en els ingressos estatals, que han estat 2.600 MEUR. També ha fet constar que els plans d'ajut als consistoris 'estan bé' per despeses com 'fer una vorera nova' o 'pintar cementiris'. Si bé no ho critica, considera que els ens locals 'tenen altres necessitats' en la seva despesa corrent, com és el cas de la morositat cap a empreses adjudicatàries.Josep Antoni Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions aquest dissabte a Barcelona en la cloenda del Congrés Constituent de la Unió Municipalista, on s'ha nomenat l'actual alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat, com a president, mentre que el regidor tortosí Emili Lehman ha estat designat vicepresident. Unió compta amb 55 alcaldes a tot Catalunya i més de 500 regidors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.