Punt divers

Urbanisme garanteix les infraestructures de la Ruda i dóna llum verda a la reobertura de la Tuca de Vielha

La comissió territorial d'Urbanisme ha aprovat la modificació de normes subsidiàries de Naut Aran que afecten a la Unitat d'Actuació en sol urbà de la Ruda garantint els accessos i les infraestructures de l'estació Baqueira-Beret en aquesta àrea. Urbanisme insta a l'ajuntament a donar una nova llicència única amb les condicions que recull la proposa que intenta donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va anul·lar la llicència atorgada a l'abril de 2004. D'altra banda, la comissió ha donat llum verda a la reobertura de l'estació de la Tuca, l'acord de la qual no serà vigent fins que s'aprovi definitivament el pla especial del domini esquiable.

El síndic d'Aran, Francesc Boya, s'ha mostrat satisfet pel fet que Urbanisme hagi desencallat dos 'afers d'extrema importància pel desenvolupament d'Aran'. 'La incertesa creada a Ruda hagués pogut posar en risc les infraestructures necessàries per l'accés a l'estació', ha explicat. El govern aranès sent que els acords presos aquest dimecres a la comissió 'els són favorables a l'interès general'.Respecte de l'àrea de la Ruda, la comissió d'Urbanisme garanteix els accessos al telecabina i reconeix les 1.500 places d'aparcament. La proposta aprovada incrementa en 3ls 2.500 meres quadrats l'espai públic destinat al sistema viari i infraestructures que actualment està computat com a sol privat.Aquesta reorganització, que anirà a càrrec del sector, es dedueix d'espai no construït i comporta el desenvolupament de les instal·lacions d'ús administratiu i comercial de la base del remuntador i el soterrani. També es permetran nous usos complementaris - comercial, d'oficines, sanitari i assistencial, i educatiu, entre d'altres - que fomentin l'activitat econòmica.Pel que fa a la Tuca, s'ha desbolquejat el procés que ha de permetre tornar a obrir l'estació de la Tuca, després que Urbanisme instés a l'Ajuntament de Vielha e Mijaran a prioritzar el desenvolupament dels equipaments i les infraestructures i la continuïtat de la trama urbana. La nova proposta ha incorporat les prescripcions de l'acord de la comissió del mes a més. Tot i això, Urbanisme condiciona l'execució del projecte al pla especial de les pistes de la Tuca, que tindrà d'incloure a la conclusió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.