Punt divers

Els Reis d'Orient arriben a Tarragona carregats de regals i reparteixen sis tones de caramels aptes per a celíacs

CAMP DE TARRAGONA

Seguint els passos de l'estel de Nadal, els tres Reis d'Orient han atracat al port de Tarragona a les sis de la tarda amb molts regals que serviran per complir il·lusions i amb sis tones de caramels aptes per a celíacs per a repartir entre els prop de 35.000 espectadors. Quinze carrosses, 26 vehicles diversos, cavalls i uns 300 figurants han estat els encarregats de repartir els caramels que, per primer cop, eren aptes per a celíacs. L'altra novetat de la Cavalcada d'enguany ha estat la integració dels Mossos d'Esquadra desplegats a les comarques tarragonines des del passat dia 1 de novembre que, juntament amb la Guàrdia Urbana, han obert la desfilada.

Després d'un llarg viatge, els Tres Reis Mags d'Orient han desembarcat a l'escala reial del Moll de Costa de Tarragona seguits per centenars de mirades dels petits tarragonins que no han pogut amargar la il·lusió. Tot just trepitjar sòl badaloní, Ses Majestat han rebut la salutació de l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Els trompeters i, més tard, el castell de focs de la pirotècnica Igual, han donat la benvinguda als Mags, que tot seguit s'han traslladat al carrer Reial per iniciar la cavalcada. Amb el tercer tro d'avís d'inici, Melcior, Gaspar i Baltasar han començat a recórrer els carrers de la ciutat i el moment més esperat ha arribat. Els menuts han pogut saludar a Ses Majestats i fins i tot alguns els han recordat el contingut de les seves cartes.

Amb la Guàrdia Urbana a cavall obrint la gran gala seguida, entre d'altres, de l'esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, en la qual es troba la carrossa de l'Estel que els ha guiat fins a Tarragona, la corrossa de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l'Elefant, els Reis Mags han sembrat la il·lusió pels carrers del centre de la ciutat fins arribar a la plaça de la Font. Les formacions musicals So Nat de Tarragona, l'Aula d'Instruments Tradicionals de l'Escola Municipal de Música, la Banda de sacs de gemecs, i la Banda de la Misericòrdia de Reus, així com les escales dels Bombers de la Generalitat, que enguany compleixen cent anys com a servei de seguretat civil, han acompanyat a les carrosses fins a la Plaça de la Font.

Un cop davant l'Ajuntament de la ciutat, al voltant de dos quarts de nou, els sons dels clarins i les timbales han saludat a Ses Majestats i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els ha lliurat les claus de la ciutat perquè aquesta nit els tres reis puguin entrar a totes les cases a deixar els regals. Un cop amb la clau a la mà, el rei blanc Melcior ha donat un missatge de pau als petits de la ciutat.

Les esperances de milers de criatures encara no coneixen Melcior, Gaspar i Baltasar es fan realitat la nit d'aquest dimarts, la més màgica de l'any. De matinada Ses Majestats i els seus patges acabaran el repartiment del gruix dels paquets i descansaran unes hores abans de visitar diverses residències i obsequiar els infants amb regals. Demà, a un quart d'onze del matí i des del campanar de la Catedral, començaran els tocs per convocar a la missa del dia de Reis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.