Punt divers

Unió de Pagesos talla la C-14 en plena operació tornada per protestar pel preu de l'avellana

Unió de Pagesos ha tallat aquest diumenge a la tarda la C-14, en plena operació tornada, en motiu de 'queixa i reivindicació' perquè l'Estat activi el mecanisme de salvaguarda al preu de l'avellana turca. El responsable nacional del sector de la fruita seca d'Unió de Pagesos, Josep Fortuny, ha assenyalat que 'cal posar aquests impostos' per regular els preus ja que, de no fer-ho, es podria generar una greu situació en la campanya de comercialització 2009-2010. Els prop de 200 pagesos que han participat en l'acte reivindicatiu d'aquest diumenge han acabat tallant també la C-14z en tots dos sentits, carretera per la que els Mossos havien redireccionat el trànsit.

Fortuny ha explicat que a diferència d'altres països el govern de Zapatero té una 'actitud passiva' per aconseguir que les autoritats comunitàries posin en marxa els mecanismes de salvaguarda adequats quan els preus de les importacions d'avellana turca estant per sota del límit en el que cal activar-los. Recordar que els mecanismes de salvaguarda impliquen un controls sobre les importacions en quantitat i drets duaners addicionals. Josep Fortuny ha dit que la gestió del govern de Turquia és 'molt bona' ja que facilita i cuida la feina dels seus productors avellaners amb importants quantitats de diners. Fortuny ha conclòs dient que això al territori espanyol 'no passa'.Fortuny ha dit que la collita d'aquest 2009 serà inferior a la de l'any passat, un 30% menys.Josep Fortuny ha anunciat també que tenen la intenció de fer arribar el seu malestar el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, que al llarg d'aquesta propera setmana visitarà el Camp de Tarragona.Prop d'uns 200 pagesos han participat aquest diumenge a la tarda a la mobilització que ha provocat una important retenció a la C-14 en direcció Montblanc i Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.