Punt divers

La Fira del Vi de Falset promociona el Priorat i els productes de la comarca a través del nou espai del Castell del Vi

La catorzena edició de la Fira del Vi de Falset ha obert portes aquest divendres, amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer els vins elaborats per les dues Denominacions d'Origen (DO) del Priorat, la DO Montsant i la DOQ Priorat, així com altres productes de la comarca. La principal novetat d'aquesta edició de la Fira és el Castell del Vi, un nou espai que s'inaugurarà l'estiu i que pretén donar a conèixer la comarca i la seva relació amb el món del vi, per tal de projectar els turistes que el visitin arreu del Priorat. La Fira compta amb la participació de 74 cellers de la comarca, que ofereixen tasts dels seus vins de diferents varietats, i estarà oberta fins aquest diumenge.

El regidor de Festes, Promocions i Turisme de l'Ajuntament de Falset, Jordi Puxeu, ha explicat que la Fira ha rebut més visitants aquest dissabte que durant el primer dia de la darrera edició de la mostra, fet que ha atribuït al cap de setmana llarg. Puxeu ha destacat que una de les novetats de l'edició d'enguany són les visites guiades al Castell del Vi, que ha obert portes aquest divendres per primer cop, com a 'prova de foc' prèvia a la seva inauguració.'El Castell del Vi pretén ser un punt de partida, perquè la gent pugui conèixer com és el Priorat i perquè és com és', ha explicat Puxeu. 'A partir d'aquí', ha afegit, l'objectiu és 'crear la necessitat que, quan els turistes surtin d'aquí, vulguin visitar la comarca'. D'aquesta manera, el nou espai ha estat creat amb la vocació de projectar els turistes que el visitin als cellers, monuments i municipis del Priorat.Segons ha explicat el regidor, les primeres impressions dels visitants del Castell 'són bones' i per tant 'complirà els seus objectius'. El Castell del Vi, ubicat en el remodelat Castell de Falset, compta amb tres espais, cadascuna de les quals té una finalitat. La planta baixa pretén ser una 'introducció sensorial' al món del vi, i compta amb audiovisuals i elements decoratius, com ara ampolles de vi buides que formen figures. La primera planta és més informativa, amb cartells i vídeos que expliquen el procediment de l'elaboració del vi i la història vinícola del Priorat. Finalment, la tercera planta se centra en la projecció del Priorat com a zona vinícola a nivell estatal i internacional.A banda del Castell, la Fira compta amb els ja tradicionals estands dels diferents cellers. Enguany, hi ha presents 28 cellers de la DO Montsant i 46 de la DOQ Priorat. Els visitants poden tastar els vins de diferents varietats i comprar-los. La Fira també ofereix activitats paral·leles a diferents municipis de la comarca, per tal de 'descentralitzar' la mostra.La inauguració oficial de la Fira del Vi ha anat a càrrec del secretari de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu; i del conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. L'Ajuntament de Falset preveu que visitin la Fira més de 13.000 persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.