Punt divers

Protesta d'un centenar de professors a Mollerussa contra les retallades d'Educació a les zones rurals

Un centenar de professors de centres educatius del Pla d'Urgell s'han concentrat aquest dimarts al migdia a la plaça de l'Ajuntament de Mollerussa per protestar contra la política del Departament d'Educació i més en concret per les retallades que diuen que hi podria haver en les zones rurals. La portaveu del sindicat d'ensenyament de CCOO, Adelaida Bernaus, ha assegurat que les 34 escoles rurals de les terres de Lleida possiblement patiran una retallada de plantilla, de manera que un de cada quatre mestres itinerants es podria quedar sense plaça. Els professors han desplegat pancartes i han fet la lectura del manifest abans de dissoldre la concentració que s'ha allargat durant una mitja hora.

De la mateixa manera que Mollerussa, aquest dimarts, Tremp i Cervera, a la demarcació de Lleida, també han estat objecte de protestes del professorat pel mateix motiu. En aquest sentit, les portaveus sindicals de Mollerussa han alertat sobre el cas concret de Cervera, ja que segons les informacions rebudes des de la delegació d'Educació, hi podria desaparèixer una de les dos línies de Batxillerat que hi ha la ciutat.La portaveu del sindicat d'ensenyament de CCOO, Adelaida Bernaus, ha explicat que a les terres de Lleida el 72% de les escoles són rurals, i per això ha volgut manifestar la preocupació del professorat per les possibles retallades en els professors de matèries especials de les ZER i per conseqüència el perjudici que això podria suposar per als alumnes d'aquests centres.La portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Aguilar, ha alertat també sobre la situació dels Centres d'Atenció Educativa Preferent, que són uns centres amb unes particularitats molt concretes i un alumnat específic i especial que 'necessita de més recursos'. Segons Aguilar, en aquests moments el Departament els està fent el joc del 'canvi de cromos' ja que vol canviar finançament per professorat, una mesura que ha considerat 'inacceptable'. Aguilar ha apostat per fer una inversió del 6% del PIB en Educació perquè 'és el pal de paller de qualsevol societat desenvolupada'.Altres mesures que els professors han volgut manifestar amb aquesta protesta han fet referència a la cobertura de totes les baixes amb substitucions des del primer dia, a la gestió democràtica i participativa dels centres públics, a la retirada del nou calendari escolar i a la no desregularització de les condicions laborals del professorat.La concentració, que s'ha desenvolupat sense cap tipus d'incidents durant una mitja hora aproximadament, no ha afectat l'horari escolar ja que s'ha portat a terme durant l'hora de dinar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.