Punt divers

Herrera (ICVA) demanarà la reprovació de la presidenta del CSN al Congrés per eludir comparèixer davant del Parlament

El diputat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, demanarà al Congrés dels Diputats la reprovació de la presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Carmen Martínez Ten, per negar-se a comparèixer al Parlament de Catalunya perquè informés de les repetides incidències a les centrals nuclears d'Ascó (Ribera d'Ebre) i Vandellòs (Baix Camp) així com els projectes d'instal·lació d'un cementiri nuclear. Segons han recordat els ecosocialistes, que s'han declarat 'sorpresos' i 'indignats', el Parlament havia decidit que comparegués el mes de juliol passat i, en una carta que s'ha donat a conèixer ara al novembre, la presidena del CSN informa a la cambra catalana que no hi acudirà perquè no està obligada per llei.

El diputat d'ICV-EA per la província de Tarragona, Daniel Pi, s'ha declarat 'sorprès i indignat' per l'actitud de Martínez Ten, tot considerant-la 'un despropòsit i una manca de respecte' envers les institucions catalanes. Pi ha recordat que la Generalitat, malgrat no tenir competències sobre les centrals nuclears, 'sí que en té en matèria de protecció civil, raó per la qual el CSN no pot dir que no quan el requerim perquè ens informi'. Per tot plegat, ICV-EA ha decidit realitzar una pregunta parlamentària al Congrés dels Diputats perquè Martínez Ten expliqui les raons de la seva negativa. La pregunta anirà seguida d'una petició de reprovació 'per la seva conducta poc respectuosa'. 'Si la presidenta del CSN no té interès a venir al Parlament, cal que sàpiga que els ciutadans de Catalunya no tenim interès en acollir ni les centrals nuclears ni el cementiri de residus radioactius', ha afegit Pi, tot reiterant la voluntat de tancar les nuclears i l'oposició del partit a la instal·lació d'un cementiri nuclear a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.