Punt divers

Gas Natural invertirà 7,6 MEUR a les comarques gironines durant aquest 2010

El grup Gas Natural preveu invertir 7,6 milions d'euros (MEUR) a les comarques gironines durant tot aquest 2010. La majoria d'aquesta quantitat es destinarà a ampliar la xarxa de distribució, amb la construcció de 65,6 nous quilòmetres soterrats. El delegat de la companyia a Girona, Joan Arimany, ha ressaltat que 'entre els eixos importants d'atac per aquest any hi haurà la gasificació de nous nuclis de població', en concret a Gualta (Baix Empordà) i a Medinyà (Gironès). A més, Gas Natural també està tramitant l'autorització administrativa per estendre la xarxa a l'eix del Ter-Brugent entre Vilablareix i Olot, un projecte que la companyia considera 'prioritari'.

Actualment, el grup subministra gas natural a 67 municipis gironins (entre els quals hi ha set capitals de comarca). Durant l'any passat, Gas Natural va incorporar a Girona un total de 4.478 nous punts de subministrament. La intenció de la companyia per aquest 2010 és la de continuar estenent la xarxa, tant pel que fa a poblacions on ja hi té presència (arribant a nous nuclis) com pel que fa a pobles on encara no disposen de gas natural. El delegat del grup a Girona, Joan Arimany, ressalta que al llarg dels propers mesos l'estratègia passa per desenvolupar aquests 'dos eixos principals d'atac'.Pel que fa a l'arribada a nous nuclis de població, aquest 2010 Gas Natural preveu gasificar el municipi de Gualta (Baix Empordà), a mesura que avancin les obres d'urbanització que l'Ajuntament està fent al casc urbà. A més, també soterrarà canonades al nucli de Medinyà (Gironès), dins el terme municipal de Sant Julià de Ramis.'L'altra part important de la nostra estratègia és la d'anar estenent com una taca d'oli tota la xarxa en aquells municipis on estem implantats, per arribar a barris perifèrics', concreta Arimany. En total, la companyia preveu invertir un total de 7,1 MEUR a la demarcació en actuacions per ampliar la xarxa de distribució, que permetran soterrar 65,6 nous quilòmetres de canonades.La resta de la inversió, més de mig milió d'euros, es destinarà a renovar i ampliar prop de 2,4 quilòmetres de la xarxa actual de distribució de gas a les comarques gironines. El delegat de Gas Natural a Girona ha ressaltat que les actuacions previstes permetran incorporar 4.856 nous punts de subministrament a la demarcació.Eix Vilablareix-OlotD'altra banda, aquest 2010 la companyia continuarà treballant per obtenir la tramitació de l'autorització administrativa per portar el gas a l'eix del Ter-Brugent, a través d'una nova canonada que passarà per Vilablareix-la Vall d'en Bas-Olot. Joan Arimany precisa que aquesta nova canonada és una de les 'prioritats' de Gas Natural a les comarques gironines.'Fa uns anys, aquest eix es va veure molt ressentit per la crisi del tèxtil, i l'arribada del gas permetrà ser un revulsiu per a la zona i facilitar la implantació de noves empreses', ha ressaltat el delegat de la companyia. A més a més, la companyia també té en fase d'estudi dos projectes per portar el gas a l'eix Breda-Arbúcies-Sant Hilari Sacalm (a la comarca de la Selva) i a l'eix Figueres-Roses (a la comarca de l'Alt Empordà)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.