Punt divers

Medi Ambient impulsa la gestió dels espais naturals protegits de la Val d'Aran

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar i el síndic d'Aran, Francesc Boya, han signat aquest divendres un acord per impulsar la gestió dels espais naturals protegits de la Val d'Aran. La signatura implica que el Departament de Medi Ambient farà una aportació anual de 150.000 euros al Conselh Generau d'Aran per dur a terme actuacions de conservació en els espais naturals protegits de la xarxa Natura 2000 i del Pla d'espais d'interès natural (PEIN). La gestió d'aquests espais a l'Aran correspon al Conselh Generau. Les actuacions que durà a terme el Conselh són de protecció, restauració i millora del patrimoni natural, així com l'ordenació dels usos públics i de difusió dels valors ambientals.

A més es faran treballs de manteniment d'hàbitats d'espècies i s'adquirirà el material necessari per a la realització de les actuacions de gestió previstes. Per la seva part, anualment, el Conselh Generau lliurarà un informe a la Direcció General del Medi Natural que inclourà el programa anual i una memòria de les actuacions realitzades durant l'anualitat anterior. En el termini de 3 mesos s'iniciaran els tràmits administratius per tal de fer efectiu el primer pagament el 2011, i la seva posterior convocatòria. Per millorar la coordinació entre el Conselh Generau d'Aran i la Direcció General del Medi Natural, es faran unes reunions entre tècnics d'ambdues parts on es consensuarà el programa d'actuacions. A més, el Departament de Medi Ambient i Habitatge es compromet a assessorar el Conselh Generau d'Aran sempre que sigui necessari. Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, el síndic d'Aran, Francesc Boya, i l'alcalde de Vielha e Mijaran, Joan Pau Perdices, han signat aquest divendres un conveni pel qual Adigsa, empresa adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, cedeix l'ús del programa informàtic del Registre de sol·licitants d'habitatges amb protecció oficial als organismes signants. Fins ara, han subscrit convenis referents al Registre 122 ens locals i comarcals: 75 ajuntaments de Barcelona, 11 de Girona, 16 de Lleida, 2 de Tarragona i un de les Terres de l'Ebre, i 3 consells comarcals de Barcelona, 4 de Girona, 6 de Tarragona i 4 de les Terres de l'Ebre, i els 2 ens d'aquest divendres. S'espera que en els pròxims mesos també ho facin altres ajuntaments i consells comarcals que ja fan ús de l'aplicació informàtica de la Generalitat. En aquests moments, un total de 133 ens locals i comarcals utilitzen l'eina del Registre, que dóna cobertura al 70,72% de la població de Catalunya. El Registre de Sol·licitants d'Habitatge Protegit es va posar en marxa el passat 26 de novembre i des d'aquella data qui vulgui optar a un pis amb protecció oficial, tant de lloguer com de compra, s'hi ha d'inscriure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.