Punt divers

La posada en marxa de l'Aeroport de Lleida-Alguaire justifica la creació d'un tercer jutjat d'instrucció a Balaguer

La posada en marxa de l'Aeroport de Lleida-Alguaire el pròxim diumenge justificaria la creació d'un tercer jutjat d'instrucció a Balaguer, segons la consellera de Justícia, Montserrat Tura. Alguaire, tot i ser un municipi del Segrià pertany al partit judicial de Balaguer, que està integrat per 41 municipis amb una població total de 66.143 habitants. Segons la consellera, tal com s'ha donat en circumstàncies similars, el volum d'activitat que generarà l'aeroport demanda d'altres infraestructures paral·leles com són un nou jutjat d'instrucció. Tura ha dit també que al setembre del 2012 ja podria estar acabat el nou edifici judicial de Balaguer que es construirà en un solar del casc antic de la ciutat.

La posada en marxa d'un aeroport com el de Lleida-Alguaire vol dir més feina judicial, segons la consellera Tura. Per aquest motiu considera justificada la voluntat de crear un tercer jutjat d'instrucció a la capital de la Noguera, ja que de fet, els dos que actualment hi ha ja estan força saturats, tot i que ha dit que tenen un funcionament correcte. Malgrat tot i a l'espera que al setembre del 2012 pugui estar acabat el nou edifici judicial de la capital de la Noguera, aquest tercer jutjat d'instrucció encara no té un espai on ubicar-se. La consellera Tura ha dit que hi estan treballant ja que a les actuals dependències judicials no hi a espai i s'ha mostrat confiada que abans de final de 2010 aquest tercer jutjat podrà entrar en funcionament.La consellera de Justícia ha visitat Balaguer per anunciar que ja ha sortit a concurs la construcció del futur edifici judicial de la ciutat. Això representa el pas previ a l'adjudicació i l'execució de les obres i ara les empreses constructores interessades en aquest contracte podran presentar les seves ofertes fina el 15 de febrer i l'obertura de pliques serà el 18 de maç. Així, les obres s'iniciaran previsiblement el segon trimestre de 2010 i tindran un termini d'execució de 29 mesos.Per la seva part, l'alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, s'ha mostrat satisfet per l'anunci de l'inici d'obres dels jutjats i ha destacat que es construiran en una zona, el casc antic, força degradada, per la qual cosa, la infraestructura podrà servir per potenciar i dignificar el veïnat.A l'acte, també hi havia el president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura, que al seu torn també s'ha mostrat satisfet perquè veu com l'Administració dóna compliment a les infraestructures judicials que requereix el territori.El nou edifici judicial de Balaguer tindrà una superfície construïda de 3.895 metres quadrats i una previsió de cost d'obra de 6.501.652,61 euros. L'edifici estarà situat al carrer Francesc Borràs 1-7 i acollirà els dos jutjats de primera instància i instrucció existents. També compta amb un espai per a ampliacions futures.A l'edifici hi haurà també el Registre Civil amb sala de matrimonis i les dependències per a la Fiscalia, metges forenses, advocats, procuradors, atenció ciutadana, unitat administrativa, arxiu i zona de detinguts.Pel que fa a noves tecnologies, l'edifici disposarà d'eines per a la informatització dels registres i del repartiment d'assumptes, de connexió amb diferents bases de dades, així com de videoconferència i enregistrament de judicis i declaracions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.