Punt divers

L'alcalde de Vielha reclama a Foment la necessitat de clausurar l'abocador de la boca sud del túnel de Vielha

L'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, ha reclamat al Ministeri de Foment la necessitat de clausurar l'abocador de la boca sud del túnel de Vielha. Les obres del túnel Juan Carlos I van finalitzar fa dos anys i els dos abocadors creats arrel de les obres resten pendents de la seva clausura. Perdices incideix en la necessitat de dignificar la zona ja que és una de les principals portes d'entrada a l'Aran. L'alcalde de Vielha ha explicat que l'excavació del túnel, incloses les galeries transversals de connexió entre el nou túnel i l'actual, van suposar prop de 671.337 metres cúbics d'enderrocs. Els detritus que no es van utilitzar van ser transportats als dos abocadors existents.

Perdices ha dit que, per les obres actuals de reforma del túnel vell, tancat des de fa més de dos anys, es segueixen abocant les terres de les excavacions a la boca nord, mantenint actiu aquest abocador. Aquestes obres, pressupostades en 16,3 milions d'euros, han de servir perquè els camions amb matèries perilloses, que només han de circular pel túnel vell, puguin tenir un carril d'accés a la boca nord del túnel, en direcció a la Val d'Aran, i amb la creació del pas inferior sota l'actual N-230.L'alcalde ha considerat que, tenint en compte que l'abocador de la boca sud es manté inactiu, cal efectuar el més aviat possible la revegetació de la superfície amb flora autòctona per tal de dignificar l'entorn i ajudar a millorar la imatge actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.