Punt divers

Móra d'Ebre vol atreure el turisme amb dos nous centres d'interpretació centrats en el riu

Móra d'Ebre comptarà el 2011 amb dos centres d'interpretació centrats en el riu, que tindran com a un dels objectius prioritaris atreure el turisme al municipi. El primer centre serà l'anomenat 'El Pas del Riu', projecte inclòs en el Pla de Foment del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe). Aquest centre, que s'ubicarà a l'aire lliure i vora l'Ebre, recordarà el pas del riu de l'exèrcit republicà durant la batalla de l'Ebre, que es va produir el juliol del 1938. El segon espai museogràfic serà el centre d'interpretació de la Restauració Hidrològica de la Continuïtat del riu Ebre, promogut pel Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí a través de l'empresa pública Acuamed.

Tal com ha concretat aquest divendres l'alcalde de Móra d'Ebre, Josep Solé, l'Ajuntament ha convocat un concurs d'idees i juntament amb el Comebe està treballant en el projecte de 'El Pas del Riu'. L'espai museístic, que té un pressupost total d'uns 200.000 euros, s'ubicarà davant del club nàutic de Móra d'Ebre, a la zona del Galatxo, i s'hi instal·laran un pas amb contraportes i una plataforma des d'on es podrà contemplar el riu. 'Serà un atractiu turístic molt important per a Móra d'Ebre i tota la zona', ha destacat Solé. Les obres del centre s'iniciaran durant el 2010 i podrà entrar en funcionament el mateix any o a principis del 2011.Pel que fa al centre promogut per Acuamed, que suposarà una inversió d'1 MEUR -finançats pel Ministeri-, Solé ha manifestat que 'encara s'està treballant en el projecte', de manera que es pugui coordinar amb l'espai del Comebe i 'un sigui una extensió de l'altre'. La idea de l'Ajuntament morenc és que el centre, que es construirà a l'antiga fàbrica tomaquera situada davant del riu, se centri en el paper de l'Ebre al llarg de la història i faci un repàs de les civilitzacions que hi han conviscut. Segons Solé, el projecte estarà enllestit durant el 2010 i el museu podrà obrir portes el 2011. 'Serà un any en què hi haurà els dos centres en funcionament i esperem que vingui més turisme', ha afegit l'alcalde. A banda del de Móra d'Ebre, Acuamed té projectats altres tres centres d'interpretació també centrats en el riu Ebre, que es construiran a Aldover, Tivenys i Xerta, al Baix Ebre.El director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, ha visitat Móra d'Ebre aquest divendres per conèixer de primera mà l'estat dels dos projectes turístics. Amb relació a l'espai dedicat al pas del riu, Vilalta ha manifestat que el fet de convertir una part de la història en un producte turístic 'és una prova de maduresa de país i de normalitat', i ha recordat que aquesta és una línia que 'a Europa funciona a tot arreu', mentre que a l'Estat espanyol 'per por i per excessiva prudència, no ens adonem de la potencialitat que té'.El responsable de Turisme ha afegit que el turisme sovint 'és la porta d'entrada al coneixement d'un territori i d'una cultura', i per això a Móra d'Ebre el Govern 'l'està començant a construir, perquè es tracta d'un producte turístic de primer ordre'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.