Punt divers

El Govern ratifica la confiança en Saura i Baltasar i lamenta 'l'ús polític' de l'incendi d'Horta

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha ratificat aquest dimarts, després de la reunió del Consell de Govern, la seva confiança en tots aquells que van gestionar l'incendi d'Horta de Sant Joan, incloent-hi els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i els conseller d'Interior, Joan Saura, i de Medi Ambient, Francesc Baltasar. 'En cap moment de la sessió d'aquest dimarts no se'n després cap tipus d'assumpció de responsabilitats', ha assegurat, després que des de l'oposició es demanés dilluns el cessament de Saura i Baltasar per la seva gestió de l'incendi. Per Nadal, 'l'oposició està intentant fer sang en el que no correspondria'.

Després de la reunió del Consell de Govern, i com a portaveu de l'executiu, Nadal ha assegurat que el Govern 'es ratifica en totes les seves actuacions' i en la 'plena confiança' cap al cos de Bombers. Nadal ha defensat que el Govern 'ha volgut mantenir en aquesta qüestió sempre la màxima informació i la màxima transparència'. 'En cap moment no hi ha hagut cap voluntat d'ocultació de la informació, al revès', ha assegurat, 's'ha donat més que mai, en tots els formats haguts i per haver'.A més, Nadal ha recordat que el Govern ja ha 'reconegut errors' amb l'informe dels Agents Rurals que apuntaven que la causa de l'incendi va ser un llamp i ha recordat que la investigació que va iniciar posteriorment la policia estava sota secret de sumari. 'El Govern ha informat amb la màxima rapidesa i transparència a les famílies i els sindicats, un cop s'ha aixecat el secret de sumari', ha assegurat.Nadal ha insistit en què no hi ha 'res a amagar' i ha lamentat l'actitud de l'oposició, que 'està intentant fer sang en el que no correspondria'. Així, el conseller ha dit que 'en cap moment de la sessió d'aquets dimarts no se'n després cap tipus d'assumpció de responsabilitats que no sigui el fet que es va actuar correctament', i ha lamentat 'l'ús polític d'aquest incendi'. 'No creiem que hi hagi cap motiu per desqualificar ni l'actuació dels bombers ni dels responsables polítics, que són els seus superiors naturals', ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.